fbpx

Anti-age -ihonhoitotuotteita ovat netti ja kauppojen hyllyt pullollaan, mutta pelkkien rasvojen avulla ei päästä parhaaseen lopputulokseen. Olenkin koonnut tämänkertaiseen postaukseen kolme tärkeää ikääntyvän ihon hoitoon liittyvää ohjetta, joita noudattamalla voit saada kauniin, kuulaan ihon sekä varmistaa ihon ja koko elimistön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Nappaa siis nämä vinkit itsellesi talteen 🙂

A. Ihonhoidon säännöllisyys

Ihonhoitoa ei tulisi koskaan laittaa ns. hyllylle, vaan ihoa tulee hoitaa säännöllisesti aamuin illoin. Tietynlainen kurinalaisuus tuottaa parhaat tulokset. Muistuttelen aina asiakkailleni ennaltaehkäisevän ihonhoidon tärkeydestä: ihon ikääntymismuutoksia on paljon helpompi ehkäistä etukäteen kuin hoitaa jo olemassaolevia muutoksia.

Ihonhoidossa on neljä kulmakiveä, jotka ovat samat kaiken ikäisillä: ihon puhdistus, kasvovesi, seerumi(e)n laitto ja loppuvoiteet. Lisäksi kuorinta silloin tällöin tuo hyvän lisän ihonhoitoon, koska sen avulla saadaan iho vastaanottavaiseksi ja tehoaineet imeytymään paremmin. Anti-age -ihonhoidossa hyviä vaihtoehtoja ovat rakeettomat entsyymikuorinnat tai AHA/BHA/PHA -happoja sisältävät kuorinta-aineet, jotka ovat iholle hellävaraisempia vaihtoehtoja. Ihoa ei kannata kuoria kovin usein, kerran viikossa on useimmille riittävä määrä.

Jos sinulla on aamuisin kiire, se ei haittaa. Voit aamuisin korvata vesipesun esim. kasvovedellä ja laittaa iholle sen jälkeen tarvittavat seerumit ja voiteet (älä unohda aurinkosuojaa). Panosta enemmän aikaa iltaisin tehtävään ihonhoitoon.

Iholle ei saisi koskaan jättää meikkiä yön ajaksi, ja iltaisin tehtävä ihon puhdistus onkin yksi tärkeimmistä ihonhoitorutiineista. Itse olen vaihtanut täysin öljymäisiin puhdistusaineisiin. Puhdistusöljyt ovatkin oivallinen lisä anti-age -ihohoidossa johtuen niiden hellävaraisuudesta ja kosteuttavista ja hoitavista ominaisuuksista.

Älä siis koskaan jätä ihoa täysin hoitamatta, vaan laita paksumpi voide ainakin kaulalle ja silmänympärysvoide ohuelle silmien alueelle. Nämä ihoalueet ovat ohuita ja niissä näkyy ensin kuivuuden aiheuttamat juonteet ja rypyt. Jos kaulan- ja silmänympärysalueelle on jo ehtinyt muodostua ikääntymismuutoksia, voi näiden alueiden hoitoon myös käyttää seerumeiden lisäksi ihon sisään injektoitavaa, ihoa sisältäpäin tehokkaasti kosteuttavaa hyaluronihappoa. Tällöin puhutaan skinbooster -hoidosta.

 

B. Ihonhoidon kokonaisvaltaisuus

Anti-age -ihonhoito ei tarkoita vain ulkoisesti laitettavia voiteita tai kosmeettisia toimenpiteitä, vaan ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeää on myös elintavat ja ruokavalio. Avainsana onkin ihon kokonaisvaltainen hoito sisältäen sekä sisäisten että ulkoisten tekijöiden huomioimisen.

Tutkimustulokset puoltavat monipuolisen ravinnon ja erityisesti C-vitamiinin saannin merkitystä anti-age -ihonhoidossa:

Lue lisää: Ravinnon ja ihon ikääntymisen välinen yhteys

Toisaalta taas epäterveelliset ruokatottumukset, kuten liiallinen sokerin tai kovan rasvan käyttö, on sekä epäterveellistä että ihon hyvinvoinnille haitallista. Pyri siis syömään monipuolisesti kasviksia ja vihanneksia sekä vaihtamaan kovat rasvat pehmeisiin, rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan ja sitä kautta terveyteen suotuisasti vaikuttaviin omega-rasvahappoihin. Kovaa (huonoa) rasvaa saadaan paljon mm. liha- ja makkaratuotteista, juustoista ja pikaruokatuotteista ja pehmeää (hyvää) rasvaa puolestaan mm. avokadoista, kalasta ja pähkinöistä.

Yksi tärkeimmistä elintapoihin liittyvistä anti-age -ohjeista on tupakoimattomuus. Tupakoinnin on useissa tutkimuksissa havaittu olevan yhteydessä ihon ennenaikaisiin ikääntymismuutoksiin. Jos siis haluat säilyttää ihosi kimmoisana ja nuorekkaana, kannattaa tupakka tumpata lopullisesti. Myös riittävä uni, liikunta, ulkoilu ja stressin välttäminen ovat ihon hyvinvointia lisääviä tekijöitä.

Muista siis ihonhoidossa ulkoisten tekijöiden lisäksi monipuolinen ravinto ja omaa hyvinvointia tukevat tekijät. Omilla elintavoillasi ja mielen hyvinvoinnilla voit vaikuttaa paljon siihen, kuinka nopeasti vuodet ihollasi näkyvät.  Älä luota pelkästään voiteiden voimaan, vaan ajattele anti-age -ihonhoitoa aina kokonaisvaltaisesti, koska ilman sisäistä hyvinvointia ei ulkokuori voi kukoistaa.

 

C. Oikeat tuotteet ja hoitomuodot

Anti-age -ihonhoidossa oleellista on löytää omalle ihotyypille sopivat hoitotuotteet ja hoitomuodot. Kaikki voiteet eivät sovi kaikille, joten pyri löytämään se oma, sinun ihollesi parhaiten sopiva tuote. Itselläni on melko helppohoitoinen iho, ja käytänkin iholla vaihdellen eri sarjojen tuotteita. Liikaa ei kuitenkaan kannata purkkeja haalia, koska ihonhoitotuotteet eivät säily avattuina kovinkaan pitkään.

Olen kirjoittanut aiemmassa postauksessani tehokasta pienen budjetin ihonhoitoa siitä, että mielestäni anti-age -ihonhoidossa oleellista on huolellisen puhdistuksen jälkeen (mielellään kostealle) iholle laitettavat tehoaineet, seerumit. Erityisesti tulisi muistaa ABC -aakkoset tässäkin, eli A-vitamiini (retinoli), B-vitamiini (niasiiniamiini) sekä C-vitamiini (askorbiinihappo), joiden käytöstä on eniten tutkimusnäyttöä ikääntymismuutosten ennaltaehkäisyssä. Seerumeiden jälkeen laitettavassa loppuvoiteessa ei enää välttämättä tarvitse olla muuta kuin kosteuttavia ja hoitavia ainesosia.

 

Ihoa ei kannata myöskään ns. ylihoitaa, koska se voi aiheuttaa ihon ärsytystä ja punoitusta. Pidä välillä ns. perusvoidepäiviä, jolloin jätät tehokkaammat seerumit ja ihonhoitotuotteet hyllyyn

Ikääntyessä iho kuivuu ja ohenee, minkä vuoksi kosteutus ja ihon hellävarainen hoito on entistä tärkeämpää. Tehokkaasti ihoa kosteuttava hyaluronihappo tuo hyvän lisän mm. kasvovesiin ja seerumeihin. Hyaluronihappo myös sopii hyvin käytettäväksi samanaikaisesti eri vitamiinien ja happojen kanssa.

Iholle seerumeiden ja loppuvoiteiden jälkeen laitettavat hoitavat öljyt ovat myös oivallinen lisä anti-age ihonhoidossa. Öljyt sitovat kosteuden ihon sisään ja estävät kosteuden ”karkaamista”. Itse olen kokeillut erilaisia öljyjä ihonhoidossa hyvin tuloksin, ja mielestäni ne sopivat parhaiten iltaisin tehtävään perusteellisempaan kasvohoitoon.

Seerumeiden ja voiteiden lisäksi tehokkailla anti-age -hoitomuodoilla, kuten mikroneulauksella, kemiallisilla kuorintahoidoilla, skinbooster- tai mesoterapiahoidolla ja mesolangoilla, voidaan ihoa kosteuttaa ja/tai boostata tuottamaan lisää ihon kimmoisuudesta vastaavia rakennusaineita eli kollageeni- ja elastiinisäikeitä. Jos et ole varma, mikä näistä hoitomuodoista voisi sopia juuri sinulle, ota yhteyttä vaikka viestillä.

Iholle laitettavista tehokkaista anti-age -seerumeista ja ihoa kiinteyttävistä hoitomuodoista löytyy lisää tietoa aiemmista postauksistani:

TOP 5 vinkkiä veltostuneen ihon hoitoon

C-vitamiini anti-age ihonhoidossa – täydellinen opas

Tässäpä nämä minun vinkkini! Hyviä ihonhoitohetkiä ♥

Toivottelee Rita