Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mesoterapia vs. biorevitalisaatio

Lisätty 16.06.2019

Tiedätkö mitkä ovat näiden kahden hoitomuodon yhtäläisyydet ja erot? Entä kumpi hoitomuoto voisi sopia sinulle? Keräsin hieman aiheeseen liittyvää tietoa, koska kyseinen ero ei ollut mitenkään selkeä ottaessani näitä hoitoja valikoimiini. Lopuksi kerron vinkin siitä, kumpi hoito sinun kannattaisi valita!

 

Mesoterapia- ja biorevitalisaatiohoidoissa käytetyt liuokset

Sekä mesoterapiassa että biorevitalisaatiossa ihoon viedään injektioiden avulla joko eri aineiden koktaileja (mesoterapia) tai puhdasta hyaluronihappoa (biorevitalisaatio). Biorevitalisaatio -hoitoihin on myös saatavilla hyaluronihapon lisäksi aminohappoja ja vitamiineja sisältäviä tuotteita, mutta niiden aktiiviainepitoisuus on yleensä paljon pienempi kuin mesoterpiakoktaileissa.

Mesoterapissa voidaan erotella eri ”alalajeja” kuten mesoglow, mesolift tai mesosculpt -hoidot. Ihon nuorennushoidoissa kyse on mesoglow ja mesolift -hoidoista, jolloin ihoon injektoidaan esim. eri vitamiineja, mineraaleja, koentsyymejä ja muita ihon tarvitsemia aineita. Mesoterapia -koktail voi myös sisältää ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa eri pitoisuuksina. Mesosculpt -hoidossa tarkoituksena on lipolyysi eli rasvakudoksen vähentäminen hoidetulta alueelta.

 

Käytetyt injektiotekniikat

Mesoterapiassa aine injektoidaan nimensä mukaisesti mesodermikseen (eli dermikseen noin 2mm syvyyteen epidermiksen alle tai subkutikseen yli 2mm syvyyteen). Biorevitalisaatiossa hyaluronihappopistokset tehdään pinnallisemmin epidermikseen noin 1mm syvyyteen. Mitä pinnallisemmin pistos annetaan, sitä kauemmin aine pysyy kudoksessa johtuen mm. syvempien ihoalueiden lisääntyneestä verenkierrosta. Sekä mesoterapiassa että biorevitalisaatiossa ihoon pistettävät injektiot stimuloivat ihon uusiutumista mm. vapautuvien kasvutekijöiden vuoksi, aivan kuten mikroneulauksessakin. Kaikilla kyseisillä hoidoilla hoidoilla voidaan parantaa mm. auringon vahingoittaman ihon kuntoa, madaltaa juonteita ja lisätä ihon elastisuutta ja kimmoisuutta.

Aineiden injektointiin käyttää erilaisia tekniikoita (mm. linear threading, nappage ja papulatekniikat). Lisäksi aine voidaan injektoida ihon sisään joko käsin neula-ruisku -tekniikalla tai käyttäen automaattista injektiolaitetta (ns. mesogun). Erilaisia pistostekniikkoja voidaan yhdistellä eri kasvojen alueella toivotun lopputuloksen saamiseksi.

 

Hoitomuotojen yhtäläisyydet jaerot

Molemmissa hoitomuodoissa lopputuloksena on ihon tekstuurin paraneminen, ihon napakoituminen ja ihossa olevien juonteiden madaltuminen. Yhtenä merkittävänä erona on aineiden koostumus, eli mesoterapiassa ihoon injektoidaan eri aineiden koktaileja, kun taas biorevitalisaatiossa kyseessä on puhdas geelmäinen hyaluronihappoliuos. Mesoterapialiuos on juoksevampaa (ei geelimäistä), jonka johdosta se absorboituu kudoksiin nopeammin. Aineen pysyvyyteen kudoksessa vaikuttaa myös injisointisyvyys, ja yleensä biorevitalisaatiossa käytetty hyaluronihappo injektoidaan pinnallisemmin kuin mesoterapialiuokset.

Joissakin tapauksissa näiden kahden hoidon erona voi olla myös tuotteen hyaluronihappopitoisuus, joka on mesoterapiatuotteissa noin 0.5-1%, ja biorevitalisaatiohoitoihin käytetyissä ruiskuissa yli 1%. Itse käytän hoidoissani Caregen:in 1% hyaluronihappoa sisältävää koktailia, ja skinbooster -hoidoissa Hyacorp -fine:a, jonka hyaluronihappopitoisuus on 14mg/ml (1,4%).

 

Hoitotulokset

Parhaat tulokset molemmissa hoidoissa saadaan sarjahoidoilla, jolloin hoito tehdään esim. 2-3 viikon välein yhteensä 3-8 kertaa. Biorevitalisaatiossa hoidon tulokset ovat yleensä nähtävillä nopeammin kuin mesoterapiassa, joskus jo ensimmäisen hoidon jälkeen. Mesoterapian vaikutukset voivat kuitenkin olla pitkäkestoisempia kuin biorevitalisaatiohoidossa, koska ihoon injektoidaan myös ihon kunnolle ja uudismuodostukselle tarpeellisia aineita pelkän hyaluronihapon sijaan (kumulatiivinen vaikutus).

 

Kumpi hoito sopisi minulle?

Jos voit sitoutua pidempään hoitosarjaan ja haluat saada pitkäkestoisia tuloksia, voisi mesoterapia tai mikroneulaushoito olla sinulle hyvä valinta. Jos taas toivot nopeasti tuloksia vähemmillä injektiokerroilla, suosittelen sinulle biorevitalisaatiohoitoa :) Toki näitäkin kahta hoitomuotoa voi tarpeen mukaan yhdistellä, jolloin voit saada molempien hoitojen edut!