fbpx

*Sisältää affiliatelinkkejä

Ikääntyvän ihon hoidossa on muutamia tärkeitä hoitotuotteita ja ihonhoidon perusperiaatteita, joiden noudattamisella voit varmistaa hyvinvoivan ja kauniin ihon. Ihon tarpeet muuttuvat iän myötä, eikä nuorempana sopinut ihonhoitotuote ole välttämättä sopiva enää keski-ikäisenä tai iäkkäämpänä.

Iho ei kuitenkaan tarvitse kymmentä eri tuotetta voidakseen hyvin, vaan muutamalla perustuotteella päästään jo pitkälle. Itseasiassa liiallinen ihonhoito ja useat hoitovaiheet ja -tuotteet voivat aiheuttaa ihon ärsytysreaktioita ja kuivuutta ihon oman suojavaipan heikentyessä. Kuuntele siis aina oman ihosi tarpeita ja lisää uusia tuotteita omaan ihonhoitorutiiniisi aina pikkuhiljaa. Joskus voi olla myös tarpeen karsia iholle sopimattomat tai turhan voimakkaat tuotteet pois kaapista.

Tässä postauksessa kerron sinulle neljä tärkeintä anti-age -ihonhoitotuotetta. Vuosien mittaan olen löytänyt useita hyvän hinta-laatusuhteen omaavia tuotteita, ja kerronkin nyt kaikki omat tuotesuosikkini joista voit miettiä omiin tarpeisiisi sopivat vaihtoehdot. Kerron myös vinkkini siitä, miten saat kustakin tuotteesta parhaat tehot irti.

Ihonhoitotuote #1: ihon puhdistustuote

Ihon puhdistus on tärkeimpiä hoitovaiheita ihonhoidossa, koska ilman pudistusta eivät iholle laitetut hoitotuotteet pääse vaikuttamaan. Älä siis koskaan skippaa ihon puhdistusta, varsinkaan iltaisin! Päivän aikana iholle kertyy (iholle aamulla laitettujen hoitotuotteiden lisäksi) hikeä, pölyä ja saasteita, jotka on hyvä poistaa ihon pinnalta päivittäin.

Ihoa ei kuitenkaan saisi pestä liian voimakkailla tuotteilla, eikä ihoa tarvitse välttämättä pestä aamuisin lainkaan vedellä vaan pyyhkäisy kasvovedellä voi riittää. Ihon liiallinen peseminen tai liian kuivattavilla puhdistustuotteilla tehty puhdistus aiheuttaa ihon luonnollisen suojavaipan heikkenemistä ja ihon pintakuivuutta. Sitten täytyykin lisätä kosteuttavien tuotteiden määrää menetettyä kosteutta paikkaamaan, ja ikävä kierre on valmis.

Etsi siis mahdollisimman hellävarainen ihonpuhdistustuote, joka kuitenkin poistaa kasvoille kertyneen lian ja epäpuhtaudet. Anti-age-ihonhoitoon suosittelen öljypuhdistusta sekä maitomaisia puhdistusaineita. Itselläni on käytössä muutama luottopuhdistusaine, jotka olen löytänyt useiden turhauttavien yritys- ja erehdyskertojen jälkeen.

Tämänhetkinen ehdoton suosikkini öljypuhdistustuotteista on *L’Occitane Oil-to-Milk Make-Up Remover. Tämä tuote ansaitsee täydet suosittelupisteet, koska se on vaan yksinkertaisesti niin toimiva kaikilta osin. Se poistaa kasvoilta kaiken meikin ja jopa fysikaalisen aurinkosuojan, mutta silti se jättää ihon ihanan pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi. Lisäksi tuote on ihanan tuoksuinen. Lisäplussana on tuotteen edullinen hinta.

Toinen suosikkini on *Flow Cosmetics Balm to Milk Cleanser, jonka löysin etsiessäni sekä tehokasta että hellävaraista puhdistusöljyä. Tämä kasviöljypohjainen puhdistusvoide ei kuivata ihoa, vaan jättää sen ihanan pehmeäksi ja se sopii kaikille ihotyypeille. Se mikä tekee tästä tuotteesta niin ihanan, on sen koostumus eli tuote emulgoituu veden kanssa muuttuen maitomaiseksi ja iholta helposti pois huuhdeltavaksi. Tuotteessa yhdistyy siis kivasti sekä öljy- että maitopuhdistus. Nappivalinta anti-age -ihonhoitoon 🙂

Balm to Milk Cleanser ei ole aivan niin tehokas kuin L’occitanen puhdistustuote (fysikaalisten) aurinkosuojavoiteiden poistossa, mutta sillä saa kyllä meikin ja lian puhdistettua kasvoilta tehokkaasti. Kannattaa myös huomioida, että tuotetta ei tarvitse kuin pienen nokareen, eli se on hyvin riittoisaa.

Vinkki: Hiero puhdistusöljyä kuivalle iholle hellävaraisesti hieroen. Lisää vettä vasta, kun meikit/muut tuotteet ovat lähteneet selkeästi liikkeelle. Apuna puhdistuksessa voi käyttää veteen kostutettua Conjac -sientä.

Toisinaan poistan loput meikin tai aurinkosuojatuotteiden rippeistä maitomaisella puhdistusaineella. Tähän tarkoitukseen paras tuote on aivan herkkäihoisimmillekin ja esim. atopiaan taipuvaisille sopiva *La Roche-Posay Toleriane Dermo-Cleanser -puhdistusemulsio. Tuote toimii todella hyvin ihon puhdistuksessa vaikka sellaisenaankin, koska sillä saa puhdistettua hyvin vesiliukoisen meikin kasvoilta. Emulsiota ei tarvitse enää huuhdella, jolloin se jättää ihon kosteaksi ja pehmeäksi. Lisäplussana hajusteettomuus.

Suositukset ihon puhdistusaineista:

Puhdistusöljy ja puhdistusbalmi

L’occitane Oil-To-Milk Make-Up Remover -puhdistusöljyä (200ml, n. 17€) löytyy *Elevenin verkkokaupan lisäksi ainakin Stockmannin valikoimista.

Flow Cosmetics Balm to Milk Cleanser puhdistubalmia (120ml, n. 36€) myyvät *Hyvinvoinnin.fi ja *Twistbe -verkkokaupat.

Puhdistusmaito

La Roche Posay Toleriane Dermo-Cleanser -puhdistusemulsio (200ml, n. 19€) löytyy *Look Fantastic ja *Apteekkituotteet -verkkokauppojen lisäksi esim. Yliopiston Apteekeista.

Ihonhoitotuote #2: seerumi

Jos olet aikaisemmin lukenut blogiani, arvasit varmaan, että seerumit kuuluvat ihonhoitotuotteiden kärkijoukkoon. Ihon puhdistuksen jälkeen heti kostealle iholle laitetulla tehokkaalla seerumilla saadaan näistä tuotteista parhaat tehot irti.

Onko ongelmanasi kosteusköyhä iho? Laita tällöin ihollesi ensin sen eniten kaipaamaa ainesosaa eli hyaluronihappoa. Tämä ainesosa sitoo moninkertaisesti painonsa verran kosteutta, joten iho näyttää ja tuntuu heti kosteutetulta. Oma tämänhetkinen suosikkini on kostealle iholle heti ensimmäiseksi laitettava *Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -seerumi, joka imeytyy hyvin nopeasti ja antaa iholle sen kaipaamaa kosteutta (ei liikaa eikä liian vähän).

Holika Holikan hyaluronihapposeerumin päälle on helppo kerrostaa muita tuotteita. Tuote sopii hyvin sekä aamuisin että iltaisin käytettäväksi, mutta itse tykkään tämän toimivuudesta erityisesti aamuisin, kun kasvot täytyy saada nopsaan kuntoon eikä seerumin imeytymisen odottelulle ole liiemmin aikaa.

Jos ongelmanasi ovat ihon juonteet, pintarypyt tai pigmenttiläiskät tai haluat ehkäistä niiden muodostumista ihoa aktivoimalla, niin tärkein seerumisi on A-vitamiinin johdannaista eli retinoidia sisältävä seerumi. Tunnetuimmat anti-age -ihonhoidossa käytettävät A-vitamiinin johdannaiset ovat retinoli ja retinaldehydi. Näiden lisäksi markkinoille on tullut Granactive Retinoidia (Hydroxypinacolone Retinoate; HPR) sisältäviä seerumeita. HPR:n vaikutusmekanismi on puhtaan A-vitamiinin (tretioniinin) kaltainen, mutta ilman merkittäviä ihon ärsytysreaktioita. Lisäksi HPR on retinolia stabiilimpi yhdiste, eli tuote ei vanhene niin nopeasti valon ja ilman vaikutuksesta. Vaikka granative retinoidin hyödyistä ei ole vielä saatavilla kattavasti tutkimustietoa, ainesosa vaikuttaa kaikin puolin lupaavalta.

Omat retinoidisuosikkini löytyvät edullisesta The Ordinary -sarjasta ja hieman hintavammasta mutta hinta-laatusuhteeltaan erinomaisesta Peter Thomas Roth -sarjasta. Koska ihoni on jo tottunut retinoideihin, käytän vahvempia tuotteita, eli *The Ordinary Retinol 0,5% In Squalane, *The Ordinary Retinol 1% In Squalane tai *The Ordinary Granactive Retinoid 5%in Squalane -seerumia. Vahvin retinoliseerumini *Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM Night Serum sisältää 1.5% mikrokapseloidun retinolin lisäksi E- ja C-vitamiineja. Vaikka jälkimmäinen tuote on näin vahva, sen koostumus takaa hyvän siedettävyyden. 

Jos et ole käyttänyt aikaisemmin retinoideja sisältäviä seerumeita, kannattaa niiden käyttö aloittaa varovasti joko 0.2% retinolilla tai 2% granative retinoidiseerumilla. Aluksi tuotetta voi laittaa muutaman kerran viikossa ja jonkin ajan kuluttua joka toinen ilta. Kun iho on tottunut A-vitamiiniin, voi tuotetta laittaa iholle päivittäin ja asteittain siirtyä vahvempiin seerumeihin. Laita retinoliseerumia vain iltaisin, koska se herkistää ihoa auringon UV-säteille.

Jos ihosi on kovin herkkä tai olet raskaana/imetät, voit kokeilla retinolin sijaan bakuchiolia sisältävää seerumia, kuten *Bybi Beauty Bakuchiol Boosteria. Bakuchiolilla on todettu olevan joitakin retinolia vastaavia anti-age -vaikutuksia, mutta ilman retinoliin usein liitettyjä sivuvaikutuksia kuten ihon hilseilyä. Voit myös yhdistää iltaisin retinoli- ja bakuchiolia sisältävät seerumit, sillä bakuchiolin yksi ominaisuus on sen A-vitamiinin rakenteen stabilointi. Bakuchiol on myös tehokas antioksidantti, joten se sopii hyvin aamuisin laitettavaksi aurinkovoiteen ja meikkivoiteen alle.

Huomioi kuitenkin, että tällä hetkellä retinolin tehokkuudesta on saatavilla vuosikymmenien ajalta tutkittua tietoa, kun taas bakuchiolin käyttöön liittyviä tutkimuksia on vasta muutamia. Voit lukea lisää tästä aiheesta aikaisemmasta postauksestani:

Lue lisää: Bakuchiol vs. retinol taistelussa ryppyjä vastaan – kumman valitsen?

Ihon UV-valosuojaukseen ja kirkastukseen paras ase on aamuisin hyaluronihapposeerumin jälkeen iholle laitettava C-vitamiiniseerumi. C-vitamiinin puhdas muoto askorbiinihappo on tehokas antioksidantti, jonka lisäksi se on välttämätön ihon kollageenisynteesissä. C-vitamiinia kannattaa seerumin lisäksi muistaa nauttia riittävästi sisäisesti kasviksien ja hedelmien muodossa.

Lue lisää: C-vitamiini anti-age -ihonhoidossa – täydellinen opas [+ C-vitamiiniseerumisuositukset]

Kolmas tärkeä anti-age -ihonhoitoon kuuluva seerumi on peptidiseerumi, jota voi käyttää aamuisin ja/tai iltaisin. Peptidit koostuvat aminohappoketjuista, jotka toimivat ihossa kollageenin rakennusaineina ja solujen viestinviejinä. Peptidit sopivat hyvin myös herkkäihoisille, ja niitä voidaan yhdistää muiden anti-age -seerumeiden kanssa.

Seerumisuositukset:

Hyaluronihapposeerumi kuivalle iholle:

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid seerumi (150ml, n. 15€), jota myyvät *Eleven,*Look Fantastic ja *Olet kaunis.fi -verkkokaupat.

Retinoliseerumi x4 juonteille, rypyille ja elottomalle iholle:

0.2% retinoliseerumi (aloittelijoille ja herkemmälle iholle; 30ml n.7€): The Ordinary Retinol 0.2% in Squalane -seerumia myyvät *Kicks, *Lyko ja *Eleven -verkkokaupat.

0.5% ja 1.0% retinoliseerumit (retinolia aiemmin käyttäneille, 30ml n. 9€): The Ordinary Retinol 0.5% on Squalane ja The Ordinary Retinol 1% in Squalane -seerumeita myyvät *Kicks, *Lyko ja *Eleven -verkkokaupat.

1.5% retinoliseerumi (retinolia aiemmin käyttäneille, 30ml n. 63-70€): Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM Night -seerumia myyvät *Eleven, *Kicks, *Cocopanda ja *Look Fantastic -verkkokaupat.

Granative Retinoid in Squalane 2% (aloittelijoille ja myös herkemmälle iholle, 30ml n. 13€) ja Granative Retinoid in Squalane 5% (retinolia aiemmin käyttäneille, 30ml n. 18€): seerumeita myyvät *Kicks, *Lyko ja *Cocopanda -verkkokaupat.

Bakuchioliseerumi juonteille, rypyille ja ihon UV-suojaukseen:

Bybi Beauty Bakuchiol Booster -seerumia (15ml, n. 17€) myyvät *Hyvinvoinnin.fi, *Twistbe ja *Olet kaunis.fi -verkkokaupat.

C-vitamiiniseerumi x3 ihon UV-suojaukseen ja kirkastukseen:

Puhdasta askorbiinihappoa sisältävät seerumit:

Biovène Vitamin C 27% Facial Serumia (30ml, n. 15€) myy *Cocopandan verkkokauppa.

Murumuru C-vitamiini Seerumia (30ml, n. 24€) myy *Hyvinvoinnin.fi -verkkokauppa.

C-vitamiinin johdannaista (askorbyylitetraisopalmitaattia) sisältävä seerumi:

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% In Vitamin F (30ml, n. 24€) -seerumia myyvät *Eleven, *Kicks ja *Cocopanda -verkkokaupat.

Peptidiseerumi ihon kiinteytykseen ja aktivointiin:

The Ordinary ”Buffet” Multi-Technology Peptide -seerumia (30 ml, n. 21€) myyvät *Eleven, *Kicks, *Cocopanda ja * Look Fantastic-verkkokaupat.

Ihonhoitotuote #3: kasvovoide ja/tai kasvoöljy

Kolmantena anti-age -ihonhoitotuotteiden TOP4 -listalla ovat kosteusvoiteet ja kasvoöljyt. Ihon kosteutus voiteilla on tärkeää, varsinkin jos ihosi on kuiva sekä ohuemmilla ihoalueilla kuten kaulalla ja silmien ympärillä.

Kasvovoide sitoo seerumin tehoaineet ihoon, kosteuttaa ja pehmentää ihon. Öljyt puolestaan  toimivat iholla ”suojavaippana” ja lukitsevat kosteuden iholle. Päivällä käytettävä voide on yleensä kevyempää kuin yön ajaksi laitettava paksumpi ja ravitsevampi voide. Illalla öljy saattaa olla voidetta parempi vaihtoehto – varsinkin jos ihosi on kovin kuiva. Jos haluat ihollesi ekstrakosteutusta, voi laittaa kasvovoiteen jälkeen vielä ihollesi kasvoöljyn. Aamulla kosteusvoide toimii öljyä paremmin meikin alla.

Aina erillinen kosteusvoide ei ole tarpeen, varsinkin jos ihosi on rasvaisuuteen taipuvainen. Etenkin kesällä itselleni riittää aamuisin pesun jälkeen hyaluronihapposeerumi, C-vitamiiniseerumi ja kosteuttava SPF50 aurinkosuojavoide tuomaan iholle riittävästi kosteutta. Liika kosteutus myös tekee meikin hyvänä pysymiseen haasteita. Huomioi kuitenkin aina kaulan ja silmien ympärysihon päivittäinen (lisä)kosteutus, koska nämä ihoalueet ovat ohuet ja niissä näkyvät herkemmin ikääntymismuutokset.

Olen kasvovoiteissa tykästynyt muutamiin ns. perusvoiteisiin, joita käytän kasvojen lisäksi vartalon iholla. Päivisin käytän ihollani ”perusniveaa”, koska se nyt vaan on hyvä, edullinen ja toimiva voide! Koska käytän erilaisia seerumeita tuomaan iholleni aktiiviaineita, on iholle hyvä laittaa välillä myös ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa voidetta, jossa ei aktivoivia ainesosia enää ole.

Iltaisin olen jo vuosien ajan käyttänyt suomalaista alkuperää olevaa paksumpaa Bellavita -voidetta, jossa on lisättynä retinolia. Tuotteet on nyt vuosien jälkeen uudistettu, ja siihen on retinolin lisäksi laitettu bakuchiolia. Itse tykkään eniten hajuttomasta yövoiteesta, joka on ihan paksun tuntuista ja ihoa pehmittävää. Itse A-vitamiinin pitoisuutta ei tuotteessa kerrota, mutta tämä ei minua haittaa koska käytän tosiaan erillistä A-vitamiiniseerumia voiteen alla.

Kasvoöljyissä minulla on muutama suosikki, joita käytän iltaisin aivan viimeiseksi seerumeiden ja voiteiden jälkeen. Ensimmäinen suosikkini on The Ordinary -sarjan *100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil, joka sisältää 100% puhdasta, kylmäpuristettua ja luonnonmukaista ruusunmarjaöljyä. Tuotteen käytön jälkeen iho näyttää ja tuntuu pehmeämmältä, kosteutetulta ja kuulaammalta. Sopii myös hyvin mikroneulauksen jälkeiseen ihonhoitoon.

Toinen, uudempi kasvoöljylöytöni on *Mossa Vitamin Cocktail Facial Oil kasvoöljy, joka on 100% luonnonmukainen ja EcoCert -sertifioitu tuote. Tämä tuotteen ostin kokeiluun luettuani monia ylistäviä kommentteja sen toimivuudesta. Ihastuin tähän öljyyn heti ensikokeilusta, ja se kuuluukin nyt säännölliseen ihonhoitorutiiniini. Tuote sisältää kymmentä eri öljyä, kuten tyrni-, avokado- ja helokkiöljyä, ja on kyllä suositusten arvoinen. Tuote sopii erityisen hyvin kuivemmalle iholle ja se tekeekin ihosta ihanan kimmoisan ja kosteutetun tuntuisen ja näköisen. Huom! tuotteessa on miellyttävän kevyt sitruksinen tuoksu.

Kasvoöljyjen säännöllisellä käytöllä iltaisin voidaan aikaansaada monia etuja anti-age -ihonhoidossa. Ensinnäkin ne ovat avain seerumeiden tehokkaaseen imeytymiseen sekä ikääntymisen merkkien ja auringon UV- valon aiheuttamien ihovaurioiden ehkäisyyn ja hoitoon. Lisäksi niiden avulla voidaan ehkäistä ihon kuivumista ja palauttaa ihon luonnollinen kosteustasapaino.

Ja vielä lopuksi muistutus. Ihon tulee saada välillä ns. hengähtää ja sen tulee antaa palata luonnolliseen toimintaansa ilman mitään voiteita. Pidä siis ajoittain voidevapaita iltoja ja toisaalta perusvoidepäiviä ilman mitään aktiiviaineita.

Kasvovoide- ja kasvoöljysuositukset:

Kasvovoide x2:

Päivällä Nivea Soft kosteusvoide ja yöksi paksumpi Orion Bellavita tai kevyempi Bella -kosteusvoide. Bellavita ja Bella -voiteita myy Yliopiston Apteekit ja Niveaa puolestaan löytyy monen lähikaupasta 🙂

Kasvoöljy x 2:

The Ordinary 100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil (30ml, n. 13€) -ihoöljyä myyvät *Kicks ja *Cocopanda -verkkokaupat.

Mossa Vitamin Cocktail Facial Oil -kasvoöljyä (30ml, n. 13€) löytyy *Eleven ja *Hyvinvoinnin.fi ja *Natural Goods Company -verkkokauppojen lisäksi ainakin Sokoksen ja Ruohonjuuren valikoimista.

Ihonhoitotuote #4: aurinkovoide

Tämäkään tuote ei tule varmasti yllätyksenä, jos olet blogiani lukenut. Tämä tuote kuuluu ehdottomasti ihonhoitotuotteiden TOP4:een kaiken ikäisillä mutta eritoten anti-age -ihonhoidossa se on ihan välttämätön. Eli se aurinkosuoja, joka tässä listassa on numerolla neljä, mutta ainoastaan sen vuoksi, että se kuuluu laittaa viimeiseksi muiden ihonhoitotuotteiden jälkeen.

Anti-age -ihonhoidossa aurinkovoide on kaikista tärkein ihonhoitotuote. Jopa 80-90% ulkoisista ikääntymismuutoksista kun on auringon UV-säteiden aiheuttamaa, jonka lisäksi auringonpalvojan vaarana on ihossa tapahtuvat mutaatiot ja syöpäsolujen syntyminen.

Tehokkaiden ihonhoitotuotteiden käyttö tai anti-age -hoidoissa käynti on vähän kuin heittäisi rahaa kaivoon, jos samaan aikaan paistattelee päivää ilman aurinkosuojaa. Käytä siis aurinkosuojaa erityisesti silloin, kun altistut auringon säteille. Aurinkovoiteen käyttö on tärkeää myös talvella sekä pilvisinä päivinä, koska ikääntymismuutoksia aiheuttavat UVA-säteet pystyvät läpäisemään pilviverhon. UVA-säteet pystyvät läpäisemään ikkunan, eli myös sisätiloissa ja esim. autoa ajaessa tulee iho olla suojattu.

Kun ostat aurinkosuojavoidetta, ota huomioon ainakin seuraavat seikat:

  • Tuotteessa tulee olla suoja sekä UVA että UVB -säteiltä. UVA -säteet aiheuttavat ihon ikääntymismuutoksia (A=ageing) ja UVB-säteet puolestaan aiheuttavat ihon ruskettumisen ja palamisen (B=burning). Molemmat UV-säteet altistavat ihosyövän synnylle.
  • SPF (Sun Protection Factor) -arvon tulisi olla ainakin 30, mutta itse käytän ja suosittelen valitsemaan kasvoille, kaulalle ja dekoltee -alueelle suojakertoimella 50 olevan tuotteen.

Muista myös seuraavat seikat auringossa ollessasi:

  • Aurinkosuojavoidetta tulee muistaa laittaa iholle riittävästi, jotta se on tehokasta. Kasvoille riittävä määrä on noin teelusikallinen voidetta.
  • Anna aurinkosuojavoiteen kuivua n. 15-20min, ennekuin laitat iholle meikkiä. Näin voide ehtii asettua iholle etkä tulee pyyhkineeksi suojaa pois
  • Muista myös aurinkosuojan lisäys aina muutaman tunnin välein, jos oleskelet pidempään auringossa, hikoilet tai kastelet itsesi
  • Laita aurinkosuojavoidetta myös korviin, niskaan ja hiusrajaan. Nämä alueet unohtuvat helposti, mutta toisaalta palavat herkästi
  • Käytä aina lisäsuojana aurinkolaseja, hattua ja muita vaatteita. Välttele auringossa oleilua noin klo 11-15 välillä, jolloin UV-säteet ovat voimakkaimmillaan

Jos valitset kosteuttavan aurinkosuojavoiteen, riittää tämä usein tuomaan iholle sen kaipaamaa kosteutta varsinkin aamuisin. Vinkki: nykyään on paljon värillisiä aurinkosuojavoiteita, jotka tuovat iholle kaunista päivetystä, eikä iholle tarvitse välttämättä laittaa enää erillistä värivoidetta.

Suositukset parhaista fysikaalisista mineraaliaurinkovoiteista löydät tämän linkin kautta:

Paras fysikaalinen anti-age aurinkovoide [SPF50]? Eri ihotyypeille sopivat tuotteet

Entä muut ihonhoitotuotteet? [kasvovesi, kuorintatuote ja silmänympärysvoide]

Entä sitten pesun jälkeen laitettava kasvovesi? Tämä tuote on hyvä olla mukana ihonhoidossa, jos ihosi on kuivuuteen taipuvainen ja/tai haluat esim. aamuisin vältellä vesipesua. Kasvovesi myös varmistaa ihon puhdistumisen ja valmistaa sitä muille ihotuotteille. Anti-age -ihonhoitoon tarkoitetuissa kasvovesissä on usein mukana hyviä ikääntyvän ihon hoitoon tarkoitettuja ainesosia, joten ne tuovat iholle sen tarvitsemia ravinteita. Itse käytän kasvovettä vähän kuuriluontoisesti esim. talvella, kun ihoni kaipaa enemmän kosteutta ja hoitavia ainesosia. Vaikka kasvovesi ei ollut TOP4 -listalla, tulee se listalla heti seuraavana.

TOP4 listalle ei myöskään mahdu ihon kuorintaa, mutta se ei tarkoita, etteikö se olisi yksi tärkeä osa anti-age -ihonhoitoa. Ihoa kannattaa silloin tällöin kuoria kuolleen ihon pintasolukon poistamiseksi ja ihonhoitotuotteiden tehojen maksimoimiseksi. Tähän tarkoitukseen suosin hellävaraisia hedelmähappokuorintoja rakeisten kuorintojen sijaan.

Entä silmänympärysvoide? Tämä voi aiheuttaa joissakin ihmetystä näin kosmetologin kertomana, mutta itse en käytä lainkaan erillistä silmienympärysvoidetta. Sen sijaan sipaisen samaa seerumia ja mahdollisesti voidetta sekä kasvoille että myös silmien ympärille. Tämä vinkki tosin toimii vain, jos ihosi on ns. helppohoitoinen eikä se ole herkkä eri ainesosille kuten minulla. Silmien ympärysiholle ei myöskään välttämättä kannata laittaa kaikkein paksuinta voidetta, varsinkaan, jos silmänympärysalueesi turpoaa helposti. Muista aina laittaa aurinkosuojavoidetta myös silmänympärysalueelle aurinkolasien tuoman suojan lisäksi.

Vielä lopuksi muistutus: silmien ympärys ja kaulan iho ovat muita ihoalueita ohuempia, ja kosteuden puute näkyy helposti juonteina näillä alueilla. Muista siis aina laittaa seerumia tai voidetta kasvojen lisäksi kaulalle ja silmien ympärille sekä myös decoltee -alueelle.

Ihonhoitoterveisin,

Rita