Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HYAcorp -täyteainehoidot

Täyteainehoidoissa käytössäni on laadukas ja turvallinen, saksalaisen bioteknologiayrityksen BioScience GmbH:n kehittämä ja valmistama hyaluronihappopohjainen HYAcorp -täyteainesarja. Sarja on CE -hyväksytty ja ISO -standardoitu. 

Hyaluronihappo on kudoksissa, kuten ihon dermiksen soluväliaineessa luonnollisesti esiintyvä aine. HYAcorp täyteaineiden sisältämä hyaluronihappo on valmistettu synteettisesti puhtaasta, ei-eläinperäisestä hyaluronihaposta. HYAcorp face ja HYAcorp lips ovat ristisidottuja (stabiloituja) hyaluronihappovalmisteita, kun taas HYAcorp fine on ei-ristisidottu tuote. Hyaluronihapon ristidiosten määrä on yhteydessä aineen pysyvyyteen kudoksissa: korkein ristisidosten määrä on HYAcorp face -tuotteessa (3,6%), ja sen pysyvyys kudoksessa onkin pidempi kuin HYAcorp lips:llä, jonka ristisidosaste on 3%. Täyteaineiden avulla voidaan mm. korjata keskisyviä ja syviä juonteita, lisätä huulten kokonaisvolyymiä ja muotoilla leukalinjaa sekä kasvonpiirteitä. Olen käynyt kattavat perus- ja jatkokurssit kasvojen ja huulten injektiohoitoihin, jolloin pystyn valitsemaan juuri sinun kasvoillesi ja huulillesi parhaan menetelmän.

 

Ennen täyteainehoitoa

Ennen täyteainehoitoa sinun tulisi pitää kahden viikon tauko tulehduskipulääkkeiden ja omegatuotteiden käytöstä, koska ne voivat lisätä verenvuototaipumusta ja siten mustelmien syntyä. Jos sinulla on aikaisemmin ollut huuliherpes, voivat injektiot aikaansaada sen aktivoitumisen. Herpeksen ilmaantumisen ehkäisemiseksi sinun kannattaa tällöin käyttää ennen täyteainehoitoa ennaltaehkäisevästi apteekista ilman reseptiä saatavaa estolääkettä. Muistathan, että täyteaineita voi ja joissakin tapauksissa kannattaakin yhdistää muihin hoitoihin, kuten mesolankahoitoihin.

 

Täyteainehoitojen käyttöaiheet

Täyteaineilla voidaan mm. täyteläistää huulia ja korjata kasvojen ikääntymismuutoksia. Kasvojen ikääntymismuutoksista yksi selkeimmin havaittava muutos on piirteiden laskeutuminen, ja sen mukaan tuomat muutokset kuten nasolabiaalijuonteet ja ns. leuan "hamsteripussit". Näitä muutoksia voidaan korjata täyteaineilla esim. injektoimalla poskiin pieniä määriä täyteainetta, jolloin posket kohoavat, ja samalla myös nasolabiaalijuonteet madaltuvat. Lisäksi voidaan täyteainetta injektoida suoraan uurrekohtiin, eli juurikin nasolabiaalijuonteeseen tai ns. marionettejuonteisiin nostamaan alaspäin kääntyneitä suupieliä. Täyteaineilla voidaan myös korostaa leukalinjaa.

 

Huulten täyttö

Huulten täytöllä ja muotoilulla voidaan mm. korostaa huulten rajaa ja/tai amorinkaarta, korjata mahdollisia epäsymmetrioita, nostaa alaspäin kääntyneitä suupieliä ja poistaa kasvoilla olevaa surullista tai vihaista yleisilmettä. Huulten täytössä tarkoituksena ei ole saavuttaa suuria, luonnottoman näköisiä huulia, vaan korostaa omia hyviä piirteitä ja tuoda lisävolyymiä sinne, mihin tarvetta on. Koska huulen muotoja on yhtä monta kuin omistajaansakin, ei yksi injektointitekniikka sovi kaikille. Konsultaatiossa käymmekin läpi sitä, mikä menetelmä olisi paras juuri sinun huulillesi.

Huulten kokonaisvolyymiä voidaan kasvattaa vähitellen, esim. 2-3 kertaa puolen vuoden aikana pieniä määriä kerrallaan, jolloin kudosvauroita ei huuleen pääse syntymään. Huulten täyttö sopii kaiken ikäisille, ja eri iässä huulten täytöllä voi olla myös erilaiset tarkoitukset. Huulia voidaan myös tarpeen mukaan kosteuttaa ja huulen ympärillä olevia juonteita poistaa käyttämällä ristiinsitomatonta HYAcorp -fine skinboosteria.

 

Tulosten kesto

HYAcorp -täyteaineilla tehtyjen hoitojen tulokset ovat pitkäkestoisia, mutta eivät pysyviä, koska ihoon injektoitu hyaluronihappo hajoaa luonnollisesti kudoksissa elimistön entsyymin, hyaluronidaasin, vaikutuksesta. Tulosten kesto riippuu monesta eri seikasta, kuten iästä, aineenvaihdunnasta, elintavoista, täyteaineen koostumuksesta ja pistostekniikasta. Liikuntaa aktiivisesti harrastavalla täyteaineiden kesto voi olla lyhyempi kuin vähän liikuntaa harrastavalla. Hyacorp -täyteaineiden tulokset säilyvät ihossa hyvinä noin 3–15 kuukauden ajan. Kasvoihin käytettävä HYAcorp face -täyteaineen hajoaminen kestää 9-15 kuukautta, ja näkyvä tulos kestää 9-12 kuukautta. Huulista täyteaine häviää yleensä nopeammin kuin kasvojen alueelle tehty hoito johtuen mm. hyaluronihappogeelin ominaisuuksista ja verenkierron voimakkuudesta ko. alueella. Käsittely voidaan myös uusia niin monta kertaa kuin on tarvetta.

Huulten muotoilussa tulee muistaa, että hyaluronihappovalmiste pysy ihossa ensimmäisen hoitokerran jälkeen yleensä lyhyemmän aikaa kuin seuraavien hoitokertojen jälkeen. Aluksi huulten täyttöön voikin tulla tiheämmin, esimerkiksi 2-3 kertaa 6 kk aikana, jolloin tulosten kesto pitenee. Lisäksi tulee muistaa, että injektiomäärien tulee olla suhteellisen pieniä, max 1 ml kerrallaan, jolloin muutokset tapahtuvat hiljakseen kudosvaurioita tekemättä. Kun haluttu muoto on saavutettu, tulosta voidaan ylläpitää käymällä uusintakäsittelyssä kerran tai pari kertaa vuodessa.

 

Täyteainehoidon jälkeen

Täyteainehoidon jälkeen voi pistosalueella esiintyä punoitusta, turvotusta ja kutinaa. Turvotuksen määrä voi yllättää etenkin huulten täyteainehoidon jälkeen. Tätä ei pidä kuitenkaan säikähtää, vaan kyseessä on normaali väliaikainen reaktio, joka menee itsessään ohi muutaman päivän kuluessa. Voit ottaa tarvittaessa apteekista ilman reseptiä saatavaa antihistamiinia turvotukseen. Jos reaktiot jatkuvat, tai ne pahenevat, tulee sinun olla yhteydessä hoidon tekijään. Muista, että lopullinen tulos on arvioitavissa vasta noin 2 viikon kuluttua hoidosta. Maltti on valttia tässäkin!

 

Täyteainehoidon jälkeen sinun tulisi muistaa seuraavaa:

• hoidetun alueen koskettelua tulisi välttää ensimmäisten kuuden tunnin ajan

• meikata voi seuraavana päivänä normaalisti

• turvotusta voit vähentää pitämällä hoidetulla alueella kylmäpakkausta useita kertoja/pv n. 10-15 min kerrallaan. Erityisesti huulet turpoavat herkästi, jolloin kylmähoitoa suositellaan heti hoidon jälkeen ja kotona muutaman päivän ajan

• saunaa ja hikiurheilua sekä suoraa auringonpaistetta tulisi välttää viikon ajan

• ei tupakointia tai alkoholia muutamaan päivään ennen hoitoa tai hoidon jälkeen

• huulten täyteainehoidon jälkeen vältä pillillä juomista

 

Täyteainehoidon vasta-aiheet

• raskaus ja imetys

• alle 18 vuoden ikä

• tulehdus tai ihosairaus hoidettavalla alueella

• verenvuototaipumus / veren hyytymiseen vaikuttava lääkitys (Marevan, Disperin)

• autoimmuunisairaudet, tartuntataudit tai epätasapainossa oleva perussairaus

• allergia hyaluronihapolle

• keloiditaipumus

• aktiivinen huuliherpes

 

Täyteaineiden turvallisuus

Täyteainehoidot ovat turvallisia toimenpiteitä, kun ne tekee terveydenhuollon ammattilainen joka on täyteaineihoitojen tekemiseen asianmukaisesti koulutettu ja käytetyt tuotteet ovat alkuperäisiä ja lain mukaan valmistettuja. Hoitoja tekevän henkilön ammattioikeudet voi tarkistaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä (JulkiTerhikki). Hoitolassani käytän ainoastaan laillisesti valmistettuja, virallisen maahantuojan kautta hankittuja täyteaineita. 

 

Lisätietoa ja ajanvaraus

 Jos sinulla on kysymyksiä liittyen täyteaine- tai muihin hoitoihin, voi lähettää minulle viestin.

Blogistani löytyy lisää tietoa mm. siitä, mitä itse täyteainehoidon aikana tapahtuu ja mitä sinun kannattaisi ottaa selvää ennen täyteainehoitoa.

Kaikkiin hoitoihin voit myös varata ajan suoraan nettiajanvarauksesta.

 

Skinbooster eli ihon biorevitalisaatio -hoito

Ihon biorevitalisaatio eli skinbooster -hoito tarkoittaa kevyen, ei-ristisidotun hyaluronihappogeelin injektointia ihon sisään pienten mikropistosten avulla. Toimenpiteenä skinbooster -hoito muistuttaa mesoterapiaa, mutta näillä kahdella on kuitenkin selvät eronsa. Lue lisää täältä

Käytän skinbooster -hoidoissani HYAcorp -sarjan ei-ristisidottua hyaluronihappogeeliä (HYAcorp fine). Kyseessä ei ole varsinainen täyteainehoito, koska kasvojen muoto ei muutu eikä kudosten tilavuus lisäänny. Hyaluronihappo kerää ympärilleen kosteutta, jolloin tuloksena on ihon kosteutuminen, tasoittuminen ja ihon tekstuurin paraneminen. Mikropistokset myös stimuloivat ihossa olevia fibroblasteja tuottamaan uutta kollageenia ja elastiinia, jolloin ihossa olevat pienet juonteet madaltuvat ja iho kiinteytyy.

Skinbooster -hoitoja voidaan tehdä koko kasvojen alueelle, tai ainoastaan ongelmakohtiin, kuten silmien ympäristöön, huulten pystyjuonteisiin, kaulan, dekolteen tai kämmenselkien nuorentamiseen. Skinbooster -hoidolla voidaan myös syväkosteuttaa huulia. Yhdellä hoidolla saadaan jo ihon kuntoa selvästi parannettua, mutta pysyviin tuloksiin päästään sarjahoidolla (2-3 kertaa 2-3 viikon välein). Tulosten ylläpitoon riittää kaksi skinbooster-käsittelyä vuodessa.

 

Kolmen skinbooster-hoidon jälkeen:

• iho tuntuu ja näyttää aikaisempaa pehmeämmältä, tasaisemmalta ja kiinteämmältä

• ihon sävy on kirkas ja tasaisen värin

• ihon pintarypyt ovat madaltuneet tai hävinneet

• aknearvet eivät näy yhtä selvästi kuin aikaisemmin

 

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen ihossa on näkyvillä pieniä kohoumia, jotka häviävät injektointimenetelmästä ja injektiokohdasta riippuen 1-3 päivän kuluessa. Ohuilta ihoalueilta, kuten silmien ympäriltä ja kaulalta, aineen poistumiseen menee pidemmän aikaa kuin paksummilta ihoalueilta. 1ml:n ruisku riittää yhden isomman tai kahden pienen alueen hoitoon.

 

 

Mesoterapian avulla aktiiviaineet saadaan oikeaan vaikutuspaikkaansa

Mesoterapia -termillä tarkoitetaan vitamiinien ja muiden aktiiviaineiden, esimerkiksi aminohappojen ja hyaluronihapon, injektoimista ihon sisään. Mesoterapia tehdään perinteisesti neula-ruisku tekniikalla, jolloin aine saadaan kulkeutumaan juuri minne sen pitääkin. Sarjapistokset aiheuttavat ihossa hallitun vaution, jolloin ihon omat korjausmekanismit aktivoituvat, ja syntyy uuttaa kollageenia ja elastiinia (ihon kimmoisuudelle ja vetolujuudelle välttämättömät proteiinit). Mesoterapiahoidot kannattaa aina tehdä sarjahoitoina parhaan lopputulokset saamiseksi esim. 3-6 kertaa 2-3 viikon välein.

 

Caregen Dermaheal SR ja HSR 1%

Mesoterapiassa voidaan käyttää erilaisia aktiiviainekoktaileja halutusta hoidon tavoitteesta ja ongelmasta riippuen. Ihon sisään injektoitavat aineet ovat aina steriilejä, yksittäispakattuja tuotteita. Omissa hoidoissani käytän Caregenin Dermaheal SR ja HSR1% aktiiviainekoktaileja, jotka sisältävät yhteensä 57 eri aktiiviainetta. Caregenin Dermaheal -tuotteista, aktiiviaineista ja tuotteisiin liittyvistä tutkimustuloksista voit löytää lisätietoa täältä.

Yhtenä tärkeimmistä ainesosista, joita Caregen HSR1% sisältää on 1% hyaluronihappo, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Ikääntymisen seurauksena ihossamme olevan hyaluronihapon määrä vähenee, mikä johtaa juonteiden syntymiseen ja ihon veltostumiseen. Tiesitkö että hyaluronihappo voi sitoa 1000 -kertaisesti oman painonsa verran vesimolekyylejä itseensä? Kyseessä on siis ihon kimmoisuuden ja elinvoiman kannalta tärkeääkin tärkeämpi tuote.

Caregen mesoterapiakoktailit sisältävät 14 eri vitamiinia, aminohappoja, mineraaleja ja polypeptidejä. Kyseessä on siis todellinen aktiiviaineboosti, josta iho saa sen tarvitsemia ravinteita ja kollageenin synteesin kannalta välttämättömiä aineita. Caregen -liuosta voidaan käyttää moniin eri iho-ongelmiin, kuten kuivan ihon tehokosteuttamiseen, anti-age -hoitoihin sekä epäpuhtaan ja elinvoimansa menettäneen ihon uudistamiseen.

Ennen mesoterapiahoidon aloitusta iho ja kaula voidaan puuduttaa pintapuudutteella, jolloin hoito on asiakkaalle miellyttävämpi.

 

Mesoterapiahoidon jälkeen

Neulanpistokset voivat aiheuttaa käsitellylle iho-alueelle lieviä mustelmia, punoitusta ja turvotusta. Mustelmien syntyä voi ennaltaehkäistä välttämällä syömästä tulehduskipulääkkeitä, kalaöljykapseleita tai muita veren hyytymiseen vaikuttavia lääkkeitä tai lisäravinteita ennen hoitoa. Muista ihon hyvä suojaus aurinkosuojalla hoidon jälkeen!

 

Mesoterapian vasta-aiheet

• raskaus ja imetys

• syöpä

• diabetes, sydäntaudit, sappikivet tai autoimmuunisairaudet

• sydämentahdistin

• tartunta- tai tulehdussairaudet