fbpx

Mesolangat

Mesolangat ovat polydioksanonista (PDO) valmistettuja, ihossa itsessään kuukausien aikana hajoavia lankoja, jotka asetetaan ihon sisään injektoimalla. Langat ovat hyvin turvallisia, ja niitä käytetään mm. kirurgiassa haavojen seriiliin sulkemiseen. Langat valmistetaan Etelä-Koreassa, joka on yksi esteettisten hoitojen edelläkävijämaista.

Lankojen avulla voidaan mm. kohottaa kasvojen piirteitä, palauttaa kasvojen ns. ”V-linja” ja poistaa ei-toivottuja ikääntymismuutoksia kuten ”hamsterinpussit” tai leuan alusen heltta. Mesolankojen aikaansaama ihon kiinteytyminen on nähtävillä heti hoidon jälkeen, mutta paras hoitotulos on odotettavissa muutamien kuukausien sisällä, kun langat stimuloivat ihon fibroblasteja tuottamaan uutta kollageenia. Langat myös parantavat lymfakiertoa ja parantavat kudosten hapensaantia.

Hoidoissani en käytä lainkaan suoria lankoja, vaan ainoastaan ihoa voimakkaammin kiinteyttäviä yksöis- ja kaksoiskierrelankoja (screw/tornado screw -langat) ja ihoa liftaavia 6D (360°) cog -lankoja (ns. väkäslangat). Näiden kahden lankamuodon lisäksi käytössäni on varsinaisia cog -lankoja ohuempia kierteisiä väkäslankoja (ns. cogging screw -langat), jotka ovat kierrelankojen tapaisia mutta sisältävät pieniä väkäsiä. Niitä voidaan laittaa esim. kierrelankojen kanssa tuomaan iholle hienoista liftausta.

Kierrelankoja laitetaan ihoon vähintään 10-20 kpl, mutta toivotusta hoitotuloksesta ja ihon ikääntymismuutoksista riippuen voidaan lankoja käyttää useita kymmeniä. Väkäslankoja laitetaan ihoon noin 3-6 kpl/puoli, jonka lisäksi ihoon voidaan laittaa tukilankoja hoitotulosta parantamaan. Lankoja voidaan myös laittaa myöhemmin lisää.

Keskimäärin kierteisten mesolankojen vaikutusaika on  n. 9kk, ja ihoa kiinteyttävä kollageenin muodostuminen jatkuu edelleen n. 12-18 kk ajan. Cog -lankojen kohottava vaikutus ihossa kestää n. 12kk ajan, ja ihoa kiinteyttävä vaikutus jatkuu hieman kierrelankoja pidempään.

 

Hoidon kulku

Ennen hoitoa keskustelen kanssasi soveltuvuudestasi hoitoon, hoidon etenemisestä ja mieltäsi askarruttavista kysymyksistä. Iho voidaan puuduttaa pintapuudutevoiteella ennen toimenpidettä, jolloin toimenpiteestä saadaan mahdollisimman kivuton. Hoidon aikana tai sen jälkeen iholle voi muodostua mustelmia, punoitusta ja turvotusta. Iho tuntuu pinkeältä, mikä kuuluu asiaan.

Ennen hoitoa sinun ei tulisi nauttia verta ohentavia lääkkeitä, kuten tulehduskipulääkkeitä (mm. Burana, Ibuxin, Ibusal) tai Omega3 -rasvahappoja, jotka voivat lisätä mustelmataipumusta.

 

Mesolankahoidon vasta-aiheet

  • autoimmuunisairaudet
  • verenvuototaudit (mm. hemofilia)
  • pahanlaatuiset kasvaimet
  • ihoalueen tulehdustila
  • hoitoalueella oleva hajoamattomat implantit
  • keloiditaipumus
  • raskaus tai imetys

 

Mesolankahoitoihin voi hyvinyhdistää myös muita hoitoja, kuten pistoshoitoja. Kysy lisää mahdollisuuksista viestillä.

Jos haluat pintapuudutteen, varaa hoitoon ainaa vähintään noin 2h. Puudutteen tulisi antaa vaikuttaa 30-45min parhaan puudutetehon aikaansaamiseksi.

HUOM! Tällä hetkellä teen ainoastaan alakasvojen ja kaulan alueen mesolankahoitoja.

Lue lisää mesolanka- ja Cog- eli väkälankahoidoista:

Mesolangat – kasvojen kohotus ilman kirurgiaa

Mesolangat ja väkälangat / hinta / 1 kpl