fbpx

Mesolangat

Mesolangat ovat polydioksanonista (PDO) valmistettuja, ihossa itsessään kuukausien aikana hajoavia lankoja, jotka asetetaan ihon sisään injektoimalla. Langat ovat hyvin turvallisia, ja niitä käytetään mm. kirurgiassa haavojen seriiliin sulkemiseen. Langat valmistetaan Etelä-Koreassa, joka on yksi esteettisten hoitojen edelläkävijämaista.

Lankojen avulla voidaan mm. kohottaa kasvojen piirteitä, palauttaa kasvojen ns. ”V-linja” ja poistaa ei-toivottuja ikääntymismuutoksia kuten ”hamsterinpussit” tai leuan alusen heltta. Mesolankojen aikaansaama ihon kiinteytyminen on nähtävillä heti hoidon jälkeen, mutta paras hoitotulos on odotettavissa muutamien kuukausien sisällä, kun langat stimuloivat ihon fibroblasteja tuottamaan uutta kollageenia. Langat myös parantavat lymfakiertoa ja parantavat kudosten hapensaantia.

Kierrelankoja laitetaan ihoon vähintään 10-20 kpl, mutta toivotusta hoitotuloksesta ja ihon ikääntymismuutoksista riippuen voidaan lankoja käyttää useita kymmeniä. Väkäslankoja laitetaan ihoon noin 3-6 kpl/puoli, jonka lisäksi ihoon voidaan laittaa tukilankoja hoitotulosta parantamaan. Lankoja voidaan myös laittaa myöhemmin lisää.

Keskimäärin kierteisten mesolankojen vaikutusaika on  n. 9kk, ja ihoa kiinteyttävä kollageenin muodostuminen jatkuu edelleen n. 12-18 kk ajan. Cog -lankojen kohottava vaikutus ihossa kestää n. 12kk ajan, ja ihoa kiinteyttävä vaikutus jatkuu hieman kierrelankoja pidempään.

 

Mesolankahoidon vasta-aiheet

  • autoimmuunisairaudet
  • verenvuototaudit (mm. hemofilia)
  • pahanlaatuiset kasvaimet
  • ihoalueen tulehdustila
  • hoitoalueella oleva hajoamattomat implantit
  • keloiditaipumus
  • raskaus tai imetys

Lue lisää mesolanka- ja Cog- eli väkälankahoidoista:

Mesolangat – kasvojen kohotus ilman kirurgiaa