fbpx

Mesoterapia

Mesoterapian avulla aktiiviaineet saadaan oikeaan vaikutuspaikkaansa

Mesoterapia -termillä tarkoitetaan vitamiinien ja muiden aktiiviaineiden, esimerkiksi aminohappojen ja hyaluronihapon, injektoimista ihon sisään. Mesoterapia tehdään perinteisesti neula-ruisku tekniikalla, jolloin aine saadaan kulkeutumaan juuri minne sen pitääkin. Sarjapistokset aiheuttavat ihossa hallitun vaution, jolloin ihon omat korjausmekanismit aktivoituvat, ja syntyy uuttaa kollageenia ja elastiinia (ihon kimmoisuudelle ja vetolujuudelle välttämättömät proteiinit). Mesoterapiahoidot kannattaa aina tehdä sarjahoitoina parhaan lopputulokset saamiseksi esim. 3-6 kertaa 2-3 viikon välein.

 Mesoterapiassa voidaan käyttää erilaisia aktiiviainekoktaileja halutusta hoidon tavoitteesta ja ongelmasta riippuen. Ihon sisään injektoitavat aineet ovat aina steriilejä, yksittäispakattuja tuotteita.

Ennen mesoterapiahoidon aloitusta iho ja kaula voidaan puuduttaa pintapuudutteella, jolloin hoito on asiakkaalle miellyttävämpi.

 

Mesoterapiahoidon jälkeen

Neulanpistokset voivat aiheuttaa käsitellylle iho-alueelle lieviä mustelmia, punoitusta ja turvotusta. Mustelmien syntyä voi ennaltaehkäistä välttämällä syömästä tulehduskipulääkkeitä, kalaöljykapseleita tai muita veren hyytymiseen vaikuttavia lääkkeitä tai lisäravinteita ennen hoitoa. Muista ihon hyvä suojaus aurinkosuojalla hoidon jälkeen!

 

Mesoterapian vasta-aiheet

  • raskaus ja imetys
  • syöpä
  • diabetes, sydäntaudit, sappikivet tai autoimmuunisairaudet
  • sydämentahdistin
  • tartunta- tai tulehdussairaudet

 

Lue lisää: Mesoterapia vs. biorevitalisaatio