fbpx

Tiedätkö mitkä ovat mesoterapian ja biorevitalisaatiohoidon (ns. skinbooster) yhtäläisyydet ja erot? Entä kumpi hoitomuoto voisi sopia sinulle? Keräsin hieman aiheeseen liittyvää tietoa, koska kyseinen ero ei ollut mitenkään selkeä ottaessani näitä hoitoja valikoimiini. Lopuksi kerron vinkin siitä, kumpi hoito sinun kannattaisi valita!

Mesoterapia- ja biorevitalisaatiohoidoissa käytetyt

hoitotuotteet

Sekä mesoterapiassa että biorevitalisaatiossa ihoon viedään injektioiden avulla joko eri aineiden koktaileja (mesoterapia) tai puhdasta hyaluronihappoa (biorevitalisaatio / skinbooster -hoito). Omissa mesoterapiahoidoissani (samoin kuin mikroneulaushoidoissa) käytän Caregen Dermaheal SR ja HSR -liuoksia, joissa on kymmeniä eri aktiiviaineita kuten hyaluronihappoa, eri vitamiineja, aminohappoja ja peptidejä. Skinbooster -hoidoissa käytän Luminera Hydryal 2% ja 3% -tuotteita.

Mesoterapiassa voidaan erotella eri ”alalajeja” kuten mesoglow, mesolift tai mesosculpt -hoidot. Ihon nuorennushoidoissa kyse on mesoglow ja mesolift -hoidoista, jolloin ihoon injektoidaan esim. eri vitamiineja, mineraaleja, koentsyymejä ja muita ihon tarvitsemia aineita. Mesosculpt -hoidossa tarkoituksena on lipolyysi eli rasvakudoksen vähentäminen hoidetulta alueelta.

Käytetyt injektiotekniikat

Mesoterapiassa aine injektoidaan nimensä mukaisesti mesodermikseen (eli dermikseen noin 2mm syvyyteen epidermiksen alle tai subkutikseen yli 2mm syvyyteen). Biorevitalisaatiossa hyaluronihappopistokset tehdään usein pinnallisemmin epidermikseen noin 1mm syvyyteen, mutta myös syvempiä injektoita käytetään valmisteesta riippuen. Mitä suurempi hyaluronihappopitoisuus ja aineen viskositeetti, sitä syvemmälle pistos annetaan.

Sekä mesoterapiassa että biorevitalisaatiossa ihoon pistettävät injektiot stimuloivat ihon uusiutumista mm. vapautuvien kasvutekijöiden vuoksi, aivan kuten mikroneulauksessakin. Kaikilla kyseisillä hoidoilla hoidoilla voidaan parantaa auringon vahingoittaman ihon kuntoa, madaltaa juonteita ja lisätä ihon elastisuutta ja kimmoisuutta.

Lue lisää: mikroneulaus – tutkitusti tehokas hoito moneen iho-ongelmaan

Aineiden injektointiin käytetään erilaisia tekniikoita, kuten linear threading, nappage ja papulatekniikat. Yleisimmin aine injektoidaan ihon sisään käsin neula-ruisku -tekniikalla. Erilaisia pistostekniikkoja voidaan yhdistellä eri kasvojen alueella toivotun lopputuloksen saamiseksi. Hoitoja voidaan tehdä eri ihoalueille kuten esim. kasvoille, kaulalle, käsille ja silmien ympärystään.

Kaulan alueen biorevitalisaatiohoito.

Biorevitalisaatiohoitoa käden selkämyksiin.

 

Otsan alueen biorevitalisaatiohoitoa.

Hoitomuotojen yhtäläisyydet ja erot

Yhtenä merkittävänä erona on aineiden koostumus, eli mesoterapiassa ihoon injektoidaan eri aineiden koktaileja, kun taas biorevitalisaatiossa kyseessä on useimmiten puhdas geelimäinen hyaluronihappoliuos.

Mesoterapialiuos on juoksevampaa (ei geelimäistä), jonka johdosta se absorboituu kudoksiin nopeammin. Aineen pysyvyyteen kudoksessa vaikuttaa myös injisointisyvyys, ja yleensä biorevitalisaatiossa käytetty hyaluronihappo injektoidaan pinnallisemmin kuin mesoterapialiuokset. Pinnallisemmin tehdyt pistokset pidentävät aineen pysyvyyttä kudoksissa johtuen mm. vähäisemmästä verenkierrosta ihon pintakerroksissa ja siten hitaammasta metaboliasta.

Joissakin tapauksissa näiden kahden hoidon erona voi olla myös tuotteen hyaluronihappopitoisuus, joka on mesoterapiatuotteissa noin 0.5-1%, ja biorevitalisaatiohoitoihin käytetyissä ruiskuissa yli 1%. Itse käytän mesoterapiahoidoissani Caregen:in 1% hyaluronihappoa sisältävää koktailia, ja skinbooster -hoidoissa käytän Lumineran Hydryal -sarjaa, joissa on erityisen korkea hyaluronihappopitoisuus (2% ja 3%). Tuotteissa on korkean hyaluronihappopitoisuuden lisäksi mannitolia, joka pidentää tulosten kestoa.

2% skinboosteria voidaan käyttää pinnallisemmille juonteille, ja se injektoidaan ihon epidermikseen. 3% hyaluronihappoa sisältävä skinbooster injektoidaan hieman syvemmälle ihoon, ja sen avulla voidaan hoitaa syvempiä juonteita ja muita ikääntymismuutoksia.

Hoitotulokset

Molemmissa hoitomuodoissa lopputuloksena on ihon tekstuurin paraneminen, ihon napakoituminen ja ihossa olevien juonteiden madaltuminen. Parhaat tulokset molemmissa hoidoissa saadaan sarjahoidoilla, jolloin hoito tehdään esim. 3-4 viikon välein.

Yleisesti mesoterapia vaatii useamman käyntikerran (noin 4-6 kertaa) näkyvien tulosten saamiseksi, mutta toisaalta tulokset ovat pitkäkestoisempia johtuen hoitojen ns. kumulatiivisesta vaikutuksesta. Skinboosterissa riittää usein 3 hoitokokertaa näkyvien tulosten saamiseksi, mutta Lumineran Hydryal 2% ja 3% sisältävillä skinboostereilla olen saanut aikaan näkyviä tuloksia mm. kaulan, kasvojen ja silmänympärysten ihon hoidossa jo yhdenkin hoitokerran jälkeen.

Kumpi hoito sopisi minulle?

Jos voit sitoutua pidempään hoitosarjaan ja haluat saada pitkäkestoisia tuloksia, voisi mesoterapia tai mikroneulaushoito olla sinulle hyvä valinta. Jos taas toivot nopeasti tuloksia vähemmillä injektiokerroilla tai pääasiallinen ongelmasi on ihon kosteuden puutos, suosittelen sinulle biorevitalisaatiohoitoa.

Skinbooster -hoidolla iholle saadaan välitön kirkastava ja nuorentava vaikutus, ja moni on kokenutkin tämän hoitomuodon nuorentavan ihoa selvästi. Toisaalta mesoterapia- ja mikroneulaushoidoissa käsitellään laajempia ihoalueita, ja tuloksena on ihon tekstuurin kokonaisvaltainen paraneminen. Toki näitäkin kahta hoitomuotoa voidaan tarpeen mukaan yhdistellä, jolloin on mahdollista saada molempien hoitomuotojen edut 🙂

Lue lisää ihonhoidosta:

C-vitamiini anti-age -ihonhoidossa – täydellinen opas

Tehokasta pienen budjetin ihonhoitoa

Ravinnon ja ihon ikääntymisen välinen yhteys

TOP 5 vinkkiä veltostuneen ihon hoitoon

Ihonhoitovinkit eri ikäisille [alle 30, 30-40, 40-50 ja +50 -vuotiaat]

Kiitos! Käy vielä hyväksymässä liittyminen

Liittyminen ei onnistunut

Liity mukaan ja saat itsellesi maksuttoman ihonhoidon oppaan! Lisää ylle nimesi ja sähköpostiosoitteesi, ja klikkaa eteenpäin. Käy tarkistamassa sähköpostisi (myös roskapostit), ja hyväksy liittyminen.

Saat linkin oppaaseen, jossa on ammattilaisen ratkaisut kahdeksaan eri iho-ongelmaan:

>> Yleiset ihotyypit (kuiva, herkkä ja rasvainen iho)

>> Ihon harmaus ja sameus

>> Arvet ja maksaläiskät

>> Juonteet/rypyt ja ihon velttoisuus

Opas sisältää kolme tutkitusti tehokasta menetelmää kunkin iho-ongelman ratkaisuun. Yhteensä tämä hyödyllinen opas sisältää 19 sivua.

Voit poistua listalta koska tahansa niin halutessasi. Tietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille.