fbpx

 *sisältää affiliatelinkkejä

Olen saanut asiakkailtani paljon kyselyitä kotona tehtävään mikroneulaukseen liittyen, joten päätin paneutua aiheeseen vähän syvällisemmin. Olen aikaisemmin kirjoittanut postauksen ”mikroneulaus – tutkitusti tehokas hoito moneen iho-ongelmaan”, jossa kerron tämän hoitomuodon tuomista monista, tieteellisesti tutkituista eduista anti-age -ihonhoidossa ja mm. arpien hoidossa. Jos siis aihe ei ole sinulle kovin tuttu, voit lukaista sen ennen kuin jatkat tämän postauksen parissa.

Tässä postauksessa pureudun syvemmin itse mikroneulauksen tekniikkaan ja ihon hoitoon ennen ja jälkeen mikroneulauksen. Netistä löytyy monenlaista ohjetta, mutta itse olen huomannut, etteivät ohjeet aina tunnu olevan linjassa keskenään ja osa ohjeista on jopa iholle haitallisia.

Huomioi myös, että mikroneulaus ei sovi kaikkien iholle, ja esim. hyvin ohut- tai herkkäihoisen ei kannata tätä hoitomuotoa kokeilla. Hoidettavalla iholla ei saa myöskään olla infektioita, ruusufinniä tai esim. aktiivista aknea. Lukaise hoidon vasta-aiheet täältä.  Jos olet vähänkään epävarma hoidon soveltuvuudesta itsellesi, konsultoi ensin ihonhoidon ammattilaista.

Kerron sinulle tässä postauksessa mikroneulauksessa yleisesti huomioitavia asioita sekä suosikkituotteeni mikroneulauksen kanssa yhdistettäväksi. Näiden ohjeiden avulla voit välttää mikroneulauksen sudenkuopat ja maksimoida hoidosta saamasi tulokset.

 

Minkä pituiset neulat kannattaa valita?

Neulojen pituus riippuu siitä, mitä haluat hoidolla saavuttaa. Jos tarkoituksena on ikääntymisen merkkien kuten juonteiden ja esim. arpien häivytys, tulisi neulojen pituuden olla vähintään 0.5mm. Tätä lyhyemmät neulat eivät ulotu ihon keskikerroksiin, jossa kollageenisynteesistä vastaavat fibroblastisolut sijaitsevat.

Jos tarkoituksenasi on lisätä seerumisi tehoa ja parantaa yleisesti ihon tekstuuria, niin 0.2-0.3mm pituiset neulat ovat tähän hyvä vaihtoehto. Itse käytän säännöllisesti sekä 0.2mm että 0.5mm pituisia neuloja vähän vaihdellen. Kannattaakin siirtyä vähitellen ihan lyhyimmistä neuloista pidempiin kokemuksen karttuessa. Ihoa mikroneulatessa on erityisen tärkeää huolehtia sekä mikroneulaustelan että ihon desinfektiosta ennen hoitoa, jotta vältetään infektiot ja ei-toivotut ihoreaktiot.

 

Mistä mikroneulausrulla kannattaa ostaa?

En suosittele ostamaan mikroneulausrullaa edullisesti Ebaysta tai Amazonista, koska halvalla harvoin saa laatua. Ja usko pois, et halua neulata ihoasi heikkolaatuisilla neuloilla. Ne voivat aiheuttaa ihollesi enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

Olen käyttänyt ihollani sekä *Skinroller Pron että *Swiss Clinicin mikroneulauslaitteita vähän vaihdellen ihon tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä ainoastaan Swiss Cliniciltä saa sekä 0.2mm että 0.5mm neuloja. Swiss Clinicillä on myös mahdollisuus ostaa uusia vaihtopäitä vanhojen tylsistyttyä ja siten säästää hinnassa. Skinroller PRO:lla on puolestaan neuloja 0.5mm pituudesta ylöspäin, mutta 1mm ja sitä pidempiä neuloja en suosittele kotihoitoon lainkaan.

 

Valmistelut ennen mikroneulausta

Iholla kannattaa käyttää C- ja A -vitamiinia sisältäviä seerumeita ja -öljyjä jo muutamia viikkoja ennen neulausta ja myös hoidon jälkeen (lue seerumisuositukset -kohta).

Itse mikroneulauksessa kaikkein oleellisinta on ihon ja tuotteiden puhtaus, ja tästä ei saa missään nimessä tinkiä. Ole siis mieluummin hieman ylihysteerinen kuin lepsu tämän asian suhteen, koska et varmastikaan halua saada kasvoihin ikäviä ja mahdollisesti vaikeasti hoidettavia infektioita.

Ihon ja mikroneulaustelan desinfiointiin olen käyttänyt apteekista saatavaa NeoAmisept -desinfiointiainetta, jota voi käyttää sekä ihon että laitteiden desinfektioon. Laita tätä liuosta esim. muovikippoon, ja liuota mikroneulaustelaa siinä noin 10min ajan. Tänä aikana voit pestä kasvojen, kaulan ja decolteen alueen normaalisti käyttämilläsi puhdistustuotteilla. Muistathan muuten hoitaa myös decolteen aluetta, se on yksi alue mikä usein saattaa unohtua anti age -ihonhoidossa! Ko. alue sopii hyvin myös mikroneulaukseen, samoin kuin esim. kämmenten selkämykset.

Jos teet hoitoa 0.5mm neuloilla, pyyhi myös kasvosi desinfektioaineella pesun jälkeen. Voit toki desinfioida ihosi myös lyhyempiä neuloja käytettäessä, mutta välttämätöntä se ei ole.

Tämän jälkeen voit aloittaa neulauksen. Jos haluat käyttää puudutevoidetta (esim. apteekista saatava Emla -voide), levitä puudute kasvojen pesun jälkeen, ja puhdista kasvot uudelleen sen jälkeen kun olet poistanut puudutteen. Desinfioi vasta tämän jälkeen ihosi.

 

Seerumisuositukset mikroneulaukseen

Ihon kosteutukseen: hyaluronihapposeerumi

*Biovènen hyaluronihapposeerumi on suosikkini iholle neulauksen yhteydessä levitettävistä kosteuttavista seerumeista.

Biovènen hyaluronihapposeerumissa on lisäksi C-vitamiinia (puhdas muoto askorbiinihappo), pantenolia ja kollageenia. Kosteuttavien ominaisuuksien lisäksi tuotteessa on siis anti age -ainesosia ja hoitavia aineita. Vaikka tuote sisältää puhdasta C-vitamiinia, on sitä tässä tuotteessa ilmeisesti sen verran vähän, että tuote ei ainkaan itselläni aiheuta minkäänlaista ihoärsytystä.

Biovènen hyaluronihapposeerumi on yksi luottotuotteistani, jota käytän päivittäin muun ihonhoidon ohella. Lisäplussana se seikka, että Biovènen seerumit ovat hinnaltaan edullisia.

Toinen hyvä hyaluronihapposeerumi käytettäväksi mikroneulauksen yhteydessä on *The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi. Tämä seerumi sisältää puhtaan hyaluronihapon lisäksi B -vitamiinia. Tämä tuote on hyvä, jos et esim. halua käyttää mikroneulauksen yhteydessä C-vitamiinia sisältävää seerumia.

 

Kollageenin tuotannon aktivaatioon ja ikääntyvän ihon hoitoon: C-vitamiini + peptidit

Jos haluat pureutua neulauksessa enemmän ihon ikääntymismuutoksiin ja aktivoida ihon kollageenin tuotantoa, kannattaa mukaan hoitoon ottaa tehokkaat aktiiviaineet eli C-vitamiini (puhdas muoto askorbiinihappo) sekä peptidit. C-vitamiinilla on juonteiden ja ryppyjen häivyttämisen lisäksi ihoa kirkastavia ominaisuuksia. C-vitamiinia tarvitaan myös ihon kollageenisynteesin aktivaatioon.

Lue lisää: C-vitamiini anti-age -ihonhoidossa – täydellinen opas

Peptidit ovat puolestaan anti-age -ihonhoidon uusimpia tulokkaita, jotka pureutuvat tehokkaasti ihon ikääntymismuutoksia vastaan. Kannattaa siis suosia näitä molempia tehoaineita, jos haluat maksimoida tulokset.

Käyttämäni ja suosittelemani C-vitamiiniseerumi on *Biovènen Vitamin C 27% -seerumi, joka on todellinen ”ihon vitamiinipommi”. Seerumi sisältää paljon hoitavia ainesosia: hyaluronihappoa, pantenolia, ferulihappoa ja E-vitamiinia. Seerumi sisältää hyvin korkean pitoisuuden (27%) askorbiinihappoa, mutta on silti hyvin ihoystävällinen. Seerumi sisältää lisäksi E-vitamiinia ja ferulihappoa, jotka lisäävät C-vitamiinin pysyvyyttä ja vahvistavat ihon suojausvaikutusta.

Olen käyttänyt Biovènen C-vitamiiniseerumia sekä lyhyiden että pitkien neulojen kanssa, ja se toimii kummassakin. Koska tämä tuote sisältää paljon tehoaineita, suosittelen odottamaan vähintään muutaman tunnin ennenkuin laitat sitä ihollesi mikroneulauksen jälkeen. Jos ihosi on herkempi tai ihosi ei ole tottunut suurempiin C-vitamiinipitoisuuksiin, odota vasta seuraavaan päivään mikroneulauksen jälkeen, ennenkuin laitat sitä ihollesi.

Tämä tuote toimii muutenkin hyvin aamuisin meikin alla, koska se imeytyy hyvin eikä aiheuta ns. rullausefektiä. Muistathan kokeilla tuotetta muutenkin ensin käsittelemättömälle iholle muutamien päivien-viikkojen ajanennen mikroneulausta, jotta tiedät miten tuote toimii omalla ihollasi.

Kolmas mikroneulauksessa käyttämäni seerumi on *The Ordinaryn Buffet -seerumi. Tämä tuote on oikeastaan yksi parhaista The Ordinary -sarjan seerumeista, ja varsinkin anti-age -ihonhoidossa hintaansa nähden aivan ehdottoman hyvä tuote.

Buffet -seerumi sisältää kombinaation eri peptidiyhdistelmiä, joilla on todettu olevan ikääntymismuutoksia vähentäviä ominaisuuksia. Seerumi on koostumukseltaan hyvin kevyt, hajuton ja kosteuttava. Se sopii aivan herkkäihoisemmallekin ja erityisen hyvin se sopii mikroneulauksen yhteyteen.

Huom! Mikroneulauksen yhteydessä ei tulisi koskaan käyttää ihoa ärsyttäviä aineita, kuten AHA- tai BHA-happoja sisältäviä ihonhoitotuotteita.

 

Mikroneulaus alle 0.5mm pituisilla neuloilla

Jaa kasvojen iho mielessäsi eri alueisiin: otsa, posket, silmien ympärys, huulen yläosa ja leuka. Lisäksi hoitoalueita ovat kaula ja decoltee. Rullaa neulauslaitetta eri hoitoalueilla vaakasuoraan, pystysuoraan ja vinottain aina noin 4-5x kuhunkin suuntaan. Mikroneulaustelaa voi painaa hieman ihoa vasten, mutta ei liikaa. Lyhyillä neuloilla neulattaessa ei hoito juurikaan satu, jonka vuoksi puudutevoidetta ei tarvita.

Vaihda aina hieman aluetta siten, että et rullaa samaa ihoaluetta liian monta kertaa. Älä koskaan neulaa luomia!

Mikroneulausterä tulisi nostaa ylös aina suuntaa vaihdettaessa, koska sivuttaisliike voi aiheuttaa ihoon juovia ja ihon rikkoutumista. Kasvojen, kaulan ja decolteen alueen mikroneulaukseen menee aikaa noin 10-15min.

Iholle kannattaa laittaa mikroneulauksen jälkeen sen tarvitsemia aineita, kuten kosteuttavaa ja ravitsevaa hyaluronihapposeerumia ja/tai ikääntymismuutoksia vastaan taistelevaa peptidi- tai C-vitamiiniseerumia. Huom! C-vitamiini voi ärsyttää ihoa neulauksen jälkeen, joten lisää sitä tarvittaessa vasta hieman myöhemmin.

Mikroneulaus 0.5mm pituisilla neuloilla

Neulaa ihoasi samoin ohjein kuin alle 0.5mm pituisilla neuloilla, mutta desinfioi ihosi ennen hoidon aloitusta. Varsinkin pidemmillä neuloilla hoitoa tehdessä ihosta voi tihkua verta, tämä on ihan normaalia mutta ei toisaalta välttämätöntä hyvien tulosten aikaansaamiseksi.

Laita iholle hoidon jälkeen seerumi, mutta ole varovainen erityisesti aktiiviaineiden kuten C-vitamiinin kanssa. Odota tarvittaessa seuraavaan päivään sen laiton kanssa. Pidemmillä neuloilla neulattaessa kannattaisi myös iholle levitettävät tuotteet laittaa kertakäyttöhanskat käsissä, jotta et siirrä bakteereita käsistä iholle.

Alla olevaan kuvaan olen havainnollistanut otsan alueen mikroneulausta. Käytössäni on tässä Swiss Clinicin mikroneulausrulla 0.5mm pituisilla neuloilla. Vasemmassa kuvassa lähtötilanne ja toisessa kuvassa iho heti mikroneulauksen jälkeen – näkyvissä lievää punoitusta ja vähän verta.

Mikroneulauksen jälkeen

Mikroneulauksen jälkeen pese neulausrulla tiskiaineella huljauttelemalla ja desinfioi mikroneulausterät. Tee pesut varovasti, etteivät terät vahingoitu. Laita rulla puhdistuksen jälkeen aina omaan koteloonsa pölyttömään ja kuivaan paikkaan.

Neulauksen jälkeen iho punoittaa ja se tuntuu kuumottavalta. Tämä kuuluu asiaan, ja menee ohi itsestään yleensä muutaman tunnin kuluttua. Pidemmillä neuloilla hoitoa tehtäessä voi punoitusta olla muutaman päivän ajan. Iho kuitenkin tottuu pikkuhiljaa neulaukseen, ja se alkaa sietää paremmin käsittelyä sekä tuotteita.

Ihoa ei tulisi kosketella muutamaan tuntiin mikroneulauksen jälkeen, eikä hoitopäivänä ihoa saisi meikata. Vältä myös ihon altistusta voimakkaalle aurinkoaltistukselle heti hoidon jälkeen. Iho voi myös tuntua kuivalta ja hilseillä seuraavina päivinä. Muista ihon hyvä kosteutus hoidon jälkeen.

Muut ihonhoitotuotteet mikroneulauksen jälkeen muista UV suoja!

Itse en ole enää laittanut iholleni kotioloissa naamiota, koska käytän edeltä mainittuja tehokkaita seerumeita. Voit kuitenkin halutessasi laittaa mikroneulauksen jälkeen ihoa rauhoittavan ja kosteuttavan kangasnaamion. Huomioi kuitenkin, että naamiossa ei tule olla ihoa ärsyttäviä ainesosia. Parhaita vaihtoehtoja ovat yksittäispakatut kangasnaamiot.

Seerumeiden levityksen jälkeen iholla oleva kosteus on hyvä lukita kasvolle laitettavan ihoöljyn avulla. Odota kuitenkin vähintään muutaman tunnin verran mikroneulauksen jälkeen ennen öljyn lisäystä. Jos ihosi on kovin punainen ja ärtynyt, on parempi laittaa iholle mahdollisimman vähän tuotteita. Voit tällöin ottaa öljyn käyttöösi vasta päivä-pari hoidon jälkeen.

Oma suosikkini mikroneulauksen lopputuotteeksi on *The Ordinaryn 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil.

Tämä kasvoöljy pehmentää ihoa ja vangitsee hoitotuotteet ihon sisään. Sen sisältämä ruusunmarjaöljy sisältää myös A-vitamiinia (pro-vitamin A), joten se sopii hyvin aktivoimaan ihon kollageenin muodostusta mikroneulauksen jälkeen. Iho näyttää ja tuntuu käytön jälkeen aina ihanan pehmeältä ja kuulaalta seuraavana aamuna. Jälleen muistutus, että testaa tuotteen sopivuus ennen mikroneulausta omalle ihollesi ainakin muutamien päivien ajan.

Mikroneulauksen jälkeen tulee myös huomioida ihon hyvä suojaus UV-säteiltä, koska iho on hoidon herkempi palamaan johtuen sen suojausmekanismien heikentymisestä. Käytä siis vähintään aurinkosuojakertoimella SPF50 olevia tuotteita.

Olen käyttänyt jo pitkään La Roche-Posayn aurinkosuojatuotteita, koska ne täyttävät kaikki aurinkovoiteelta toivomani kriteerit: niissä on laajakirjoinen suoja sekä UVA että UVB -säteitä vastaan, tuote on helppo levittää, se imeytyy nopeasti eikä se jää rullamaan meikin alle.  Mikroneulauksen jälkeen oivallinen valinta on *La Roche-Posay Anthelios Ultra Hydrating Cream SPF50+.

Koska La Rochen voide on myös kosteuttava, joten se sopii parhaiten kuivalle ja sekaiholle. Sarjan tuotteet ovat dermatologisesti testattuja, ja sopivat hyvin herkällekin iholle. Lisäksi ne sopivat herkälle silmänympärysalueelle, mikä on aivan ihanaa koska yleensä mikään muu aurinkovoide ei ole itselläni oikein toiminut ko. alueella.

Samasta sarjasta on olemassa myös saman aurinkosuojan antava värillinen BB-voide *La Roche-Posay Anthelios Ultra Comfort Tinted BB Cream SPF 50+. Tämä sopii hyvin päivettyneelle iholle kesäaikaan tai muulloinkin tuomaan iholle väriä. Koska voiteen väri on omalle iholleni hieman tumma, olen yhdistänyt näitä kahta tuotetta keskenään kädelläni ennen iholle levitystä, ja saanut siten aurinkosuojan lisäksi hieman päivetystä kasvoilleni.

Myös fysikaaliset SPF50 aurinkosuojat sopivat hyvin käytettäväksi mikroneulauksen jälkeen ihon suojaukseen. Tähän tarkoitukseen suosittelen *Patyka Face Sun Cream SPF50 aurinkovoidetta, joka sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä ihoa rauhoittavaa aloe veraa ja bisabololia.

Patykan aurinkovoide on väritön, ja sen koostumus on hyvin voidemainen. Voide imeytyy hyvin ihoon ja antaa laajakirjoisen suojan UVA ja UVB -säteitä vastaan. Tässä tuotteessa on hento sitruksinen tuoksu, joten jos olet hajusteille herkkä, kannattaa kokeilla hajustamatonta *Alga Maris SPF50 sävytettyä aurinkosuojavoidetta. Alga Mariksen mineraaliaurinkovoiteesta on saatavilla kolme eri sävyä, ja siinä on korkea suojateho sekä UVA että UVB -säteitä vastaan.

Lue lisää: Paras fysikaalinen anti-age aurinkovoide kasvoille x4 [suojakerroin SPF50]? Eri ihotyypeille sopivat tuotteet

Kuinka usein voin mikroneulata ihoani?

Eri lähteistä riippuen mikroneulausta suositellaan tehtävän jopa useasti viikossa 0.5mm neuloilla. En missään nimessä suosittele näin lyhyttä hoitoväliä, varsinkaan jos et ole aikaisemmin mikroneulannut ihoasi. Anna siis ihollesi riittävästi aikaa toipua edellisestä kerrasta ja anna ihon omien mekanismien palautua ennen kuin toistat hoidon.

Yleisohjeena itselläni on 0.2mm pituisilla neuloilla hoito noin 3 kertaa viikossa ja 0.5mm pituisilla neuloilla kerran kahdessa tai kolmessa viikossa. Nämä ovat minimiaikoja, joita voi tarvittaessa ihon kunnon mukaan pidentää.

Voit tehdä 0.5mm pituisilla neuloilla esim. kolmen kerran sarjan, ja pitää sen jälkeen kuukauden-parin tauon. Lyhyemmillä neuloilla tulisi yhden viikon mittaisen neulaussyklin jälkeen pitää vähintään viikon tauko. Lisäksi neulausta ei saisi jatkaa muutamaa neulaussykliä pidempään ilman pidempää, vähintään kuukauden taukoa.

Tämä ohje poikkeaa monista netistä löytyvistä ohjeista, mutta itse olen huomannut, että iholle ei tee hyvää aktivoida sitä liikaa ja tämä pätee sekä hoitoihin että ihonhoitotuotteisiin. Pidä siis mikroneulauksen jälkeen muutama ns. perusvoidepäivä, jotta ihon toiminta pääsee palautumaan. Liiallinen hoito on iholle haitallista ja voi johtaa vain paheneviin iho-ongelmiin.

Itse neulailen nykyään paljon harvemmin kuin aloittaessani neulauksen, koska tulosten ylläpitämiseksi hoitoa ei tarvitse uusia niin usein. Joskus unohdan neulauksen muutamaksi kuukaudeksi, ja teen sen jälkeen hoidon kuuriluonteisesti. Yhtä oikeaa tapaa ei ole, löydät kyllä itsellesi sopivan tahdin kunhan vain kuuntelet ihosi tarpeita.

Muista myös vaihtaa mikroneulausteräsi riittävän usein, koska terät tylsistyessään voivat repiä ja vahingoittaa ihoa. Vaihtoväli riippuu luonnollisesti neulaustiheydestä, mutta hyvä yleisohje on vaihtaa terä muutaman kymmenen käyttökerran jälkeen. Noudata aina valmistajan suosituksia terän vaihtotiheydestä.

 

Milloin voin odottaa tuloksia?

Mikroneulaus ei ole hätäisten hommaa, ja tulosten saamiseksi pitää odottaa jonkin aikaa varsinkin jos kasvoissasi on jo selkeitä ikääntymismuutoksia.

Itse huomasin omassa ihossani ensimmäiset isommat vaikutukset muutaman kuukauden kuluttua neulauksen aloituksesta. Tästä tosin on jo yli 10 vuotta aikaa, joten muistikuvat voivat haaleta 🙂 Joka tapauksessa mikroneulaus on kuulunut omaan kauneudenhoitorutiiniini aina siitä lähtien, koska olen kokenut, ettei mikään muu hoito muoto tuo yhtä hyviä tuloksia yhtä helposti.

Käytän siis omassa ihonhoitorutiinissani sekä lyhyempiä 0.2mm pituisia neuloja että pidempiä 0.5mm pituisia neuloja. Lyhyemmillä neuloilla pääsen pureutumaan omaan ongelma-alueeseeni, silmien ympärysihon juonteisiin, parhaiten. Lisäksi koen, että ohuella kaulan iholla tämä neulanpituus on riittävä. Toisaalta pidemmät neulat ovat välillä tarpeen kasvojen alkavien juonteiden hoitoon.

 

Hoitolassa tehtävä mikroneulaus – miten se eroaa kotona tehtävästä hoidosta?

Hoitolassa teen mikroneulausta automaattisella DrPen -laitteella. Tällöin neulainpään desinfiointiin ei tarvitse käyttää aikaa, koska pää on aina jokaisen asiakkaan kohdalla uusi ja steriili. Neulauspää tekee reikiä ihoon hyvin nopeasti, jolloin se on yleensä kivuttomampaa kuin käsin rullailu. Lisäksi se kattaa suuremman osan ihosta nopeutensa ansiosta.

Automaattisella mikroneulauslaitteella neulojen syvyyttä voi säädellä itse portaattomasti 0.1mm aina 1.5-2mm syvyyteen saakka. Laitteella voi siis esim. kohdistaa voimakkaampaa hoitoa ongelma-alueille kuten juonteisiin ja arpikohtiin. Jos siis ongelmanasi on jo selkeät ikääntymismuutokset, voi hoitolassa tehdystä mikroneulauksesta olla sinulle enemmän hyötyä kuin kotona tehtävästä hoidosta.

Toinen kotineulauksesta eroava seikka on itse hoitotuote: käytän omissa hoidoissani Caregen HSR 1% -aktiiviaineampullia, jossa on yhteensä 78 eri aktiiviainetta. Tuote sisältää mm. 1% hyaluronihappoa, eri vitamiineja, aminohappoja ja peptidejä. Tämän hoitotuotteen voi laittaa iholle ennen neulausta myös pidemmilläkin neuloilla neulattaessa koska se on steriiliä ja sitä voidaan käyttää myös ihonsisäiseen injektioon. Käytänkin tätä samaa tuotetta mesoterapia -hoidoissani.

 

Yhteenveto kotona tehtävään mikroneulaukseen tarvittavista tuotteista

Tässä vielä koottuna kaikki kotona tehtävään mikroneulaukseen tarvitsemasi tuotteet:

 √ Mikroneulausrulla. Skinroller PRO:n (koot 0.5mm ylöspäin) ja Swiss Clinicin mikroneulausrullia (koot 0.2mm ja 0.5mm) myy *Eleven -verkkokauppa

Seerumi(t) ennen ja jälkeen hoidon: The Ordinaryn Buffet -peptidiseerumi löytyy *Eleven-verkkokaupasta ja 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil -kasvoöljy samoin *Eleven-verkkokaupasta

The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumia myy *Eleven verkkokauppa

*Biovènen hyaluronihapposeerumia ja *vitamin C 27% -seerumia myy Cocopandan -verkkokauppa

Aurinkosuoja hoidon jälkeen: La Roche-Posay Anthelios Ultra Hydrating Cream SPF50+ -aurinkosuojavoidetta myy *LookFantastic -verkkokauppa ja La Roche-Posay Anthelios Ultra Comfort Tinted BB Cream SPF 50+ -aurinkosuojavoidetta *löytyy myös LookFantastic -verkkokaupasta

Patyka Face Sun Cream SPF50 -aurinkovoidetta myyvät *Hyvinvoinnin.fi ja *Jolie -verkkokaupat ja Alga Maris SPF50 sävytettyä aurinkovoidetta myyvät *Twistbe, *Hyvinvoinnin.fi ja *House of Organics -verkkokaupat

Lisäksi tarvitset: desinfiointiainetta (esim. apteekista saatava Neo-Amisept), ihon puhdistustuotteet, vanulappuja, tiskiainetta ja astian mikroneulausterän desinfiointiin

Tarvittaessa osta myös: kertakäyttöhansikkaat, puudutevoide

 

Muistathan, että tulokset paranevat ajan kanssa. Malta siis odottaa ja mikroneulaa ihoasi säännöllisesti. Takaan, että sinäkin ihastut tähän hoitomuotoon ♥

Terkuin, Rita

 

Lisävinkkejä anti-age -ihonhoitoon:

Ikääntyvän ihon hoito: TOP4 tärkeimmät anti-age -ihonhoitotuotteet [ja kuinka käytät niitä oikein]

TOP 5 vinkkiä veltostuneen ihon hoitoon