fbpx

Kasvohoidon valinta ei välttämättä ole kovin helppoa, koska erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla niin paljon. Voit kuitenkin helpottaa tätä päätöstäsi lukaisemalla tämän postauksen, jossa kerron kahdesta suositusta kasvohoidossa käytettävästä laitteesta, timanttihionta- ja ultraäänilaitteesta sekä näillä laitteilla tehdyistä monipuolisista kasvohoidoista.

Kerron laitteiden perusperiaatteiden lisäksi siitä, mitä näiden laitteiden avulla voidaan ihon hoidossa saavuttaa. Lisäksi saat vinkkiä, mikä laitehoito voisi sopia juuri sinun ihosi tarpeisiin.

Kasvohoidon perusperiaatteet

Kasvohoidossa tehtävät työvaiheet noudattavat yleensä seuraavaa peruskaavaa: ihon puhdistus, kuorinta, hoitotuotteiden imeytys, naamio ja lopputuotteet. Lisäksi kasvohoitoon voi kuulua mekaanista ihon epäpuhtauksien poistoa, kasvo- ja/tai dekoltee -alueen hierontaa tai akupunktiopisteiden aktivointia.

Kuorintavaiheessa tarjolla on monia vaihtoehtoja aina mekaanisista kuorinnoista laitehoitoihin. Yleisimmät ihon kuorintaan käytetyt laitteet ovat timanttihionta- ja ultraäänilaite. Ultraäänen avulla voidaan kuorinnan lisäksi tehdä ihon syväpuhdistusta ja imeyttää ihoon hoitotuotteita. Ihoa voidaan kuoria myös mekaanisesti käyttäen esim. hellävaraista entsyymikuorintaa ja erilaisia happokuorintoja.

Timanttihiontalaite

Timanttihiontalaitteessa on käsikappale, johon kiinnitetään ns. timanttihiontapää. Timanttihiontapäitä on eri kokoja sekä erivahvuisilla karheusasteilla. Pienimpiä ja hellävaraisempia päitä käytetään ohuemman silmienympärysalueen sekä nenän ja huulten ympärystän hoidossa. Timanttihiontapäähän muodostettavan alipaineimun avulla kuorinnan voimakkuutta voidaan säädellä asiakkaan ihon tarpeiden ja halutun hoitotuloksen mukaan.

Timanttihionnalla kuoritaan ihon uloin, kuollut pintakerros pois, jolloin iholle laitettavat seerumit ja hoitoaineet pääsevät imeytymään paremmin ja vaikuttamaan tehokkaasti. Lisäksi timanttihionta parantaa ihon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä tehostaa uusien solujen muodostumista. Timanttihionnan jälkeen iho näyttää ja tuntuu kuin uudestisyntyneeltä 🙂

Kenelle timanttihiontahoito sopii?

Timanttihionnalla voidaan hoitaa monia eri ongelmakohtia. Onko ongelmanasi kenties karhea, samea tai eloton iho, tai vaivaako sinua kasvojen maksaläiskät, laajentuneet ihohuokoset, auringon vahingoittama iho tai pintajuonteet? Näihin kaikkiin timanttihionta sopii erinomaisesti.

Timanttihionnan jälkeen iho on sileän ja tasaisen näköinen ja tuntuinen. Iho voi punoittaa jonkin aikaa, mutta tämä menee itsestään ohi muutamien tuntien kuluessa. Timanttihionnan jälkeen ihoa tulisi kosteuttaa tehokkaasti. Hoitoa suositellaan sarjahoitona, mutta yhdenkin hoitokerran jälkeen iho tuntuu ja näyttää kirkkaammalta ja tasaisemmalta.

Timanttihiontahoito ei sovi hyvin ohut- tai herkkäihoisille, ja heille suosittelenkin ennemmin ultraäänikasvohoitoa. Hoitoa ei myöskään kannata ottaa aurinkolomaa edeltävästi, koska iho on kuorinnan jälkeen alttiimpi palamiseen. Käytä siis korkeasuojakertoimellista aurinkosuojaa hoidon jälkeen ja vältä suoraa auringonpaistetta noin viikon ajan.

Kauneushoitola Pumpulin valikoimista löydät nämä timanttihiontalaitteella tehdyt hoidot:

  • Timanttihiontahoidon (45€/kerta) ja sarjahoitona 3 krt 120 €/ 5 krt 190 €. Hoito sisältää kuorinnan, syväpuhdistuksen, mekaanisen puhdistuksen, naamion ja voiteen
  • Timanttihiontakasvohoito (62€/kerta) sisältää edellisten hoitotoimenpiteiden lisäksi akupisteiden painelun ja kasvo- ja päähieronnan

Ultraäänilaite

Ultraäänilaitteeseen kuuluu lastamainen käsikappale. Ultraäänilaitteella voidaan mallista riippuen kuoria ja syväpuhdistaa ihoa sekä imeyttää hoitotuotteita. Ultraäänikuorinnan toiminta perustuu nimensä mukaisesti ultraäänivärähtelyyn. Ultraääni hajottaa veden pieniksi molekyyleiksi, jolloin vesimolekyylit pääsevät tunkeutumaan ihohuokosiin.

Ultraäänellä tehty syväpuhdistus aikaansaa ihohuokosissa olevan talin ja muiden epäpuhtauksien liukenemisen ja poistumisen ihon pintaan, jolloin iho edelleen kirkastuu ja tasoittuu. Ultraääni-imeytyksessä seerumin tehoaineet puolestaan imeytetään ihon sisään. Ultraäänellä tehty ihonhoito on hyvin hellävarainen mutta silti tehokas hoitomuoto.

Kenelle ultraäänihoito sopii?

Koska ultraäänen toiminta perustuu vesimolekyylien johto-ominaisuuksiin eikä mekaaniseen ihon kuorintaan, hoito kaikenikäisille ihotyypistä riippumatta. Ultraäänihoito sopii hellävaraista ihonpuhdistusta toivovan lisäksi ihon uudistamiseen ja kirkastukseen, pigmenttiläiskien vaalentamiseen, kiinteyttämiseen ja kuivan ihon kosteuttamiseen. Todellinen monitoimilaite siis 🙂

Ultraäänikasvohoito sopii herkkäihoisten ihon kuorimiseen ja esim. couperosan ja ruusufinnin hoitoon. Parhaat tulokset saat tästäkin hoitomuodosta sarjahoidolla, mutta yhdenkin hoidon jälkeen saat nauttia syväpuhdistetusta ja pehmeästä ihosta.

Jos ihosi on hyvin herkkä ja/tai ihossa on couperosaa, voisit hyötyä herkän ihon rauhoittavasta hoidosta (58€/kerta) ja sarjahoitona 3 krt 150 €/5 krt 240 €. Hoidossa käytetään ainoastaan herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita ja -laiteasetuksia. Allaolevassa kuvassa on esitetty hyvin herkän ja helposti reagoivan ihon rauhoittuminen ja punaisuuden väheneminen jo yhden hoitokerran jälkeen.

Kauneushoitola Pumpulista voit varata mm. seuraavia ultraäänellä tehtäviä hoitoja:

  • Ultraäänipuhdistushoidon (47€/kerta), sarjahoitona 3 krt 126 €/ 5 krt 200 €. Hoitoon kuuluu kuorinta, syväpuhdistus, mekaaninen puhdistus, naamio ja loppuvoiteet
  • Ultraäänikasvohoitoon (62€/kerta) kuuluu edellä mainittujen hoitotoimenpiteiden lisäksi akupisteiden painelu ja kasvo- ja päähieronta

Voiko timanttihionta- ja ultraäänihoidon tehdä samalla kertaa?

Vastaus tähän on, että kyllä voi 🙂 Timanttikuorinnalla saadaan kuollut ihon pintasolukko kuorittua tehokkaasti ja ultraääntä voidaan hyödyntää ihon syväpuhdistuksessa.

Puhdistavaan kasvohoitoon (58€/kerta) kuuluu timanttikuorinta, syväpuhdistus ultraäänellä ja tarvittaessa mekaanisesti, naamio ja loppuvoiteet. Jos haluat hieman hemmottelevampaa hoitoa, kannattaa varata yksi hoitolan suosituimmista hoidoista, täydellinen kasvohoito (72€/kerta ), johon kuuluu edellä mainittujen hoitotoimenpiteiden lisäksi kasvojen akupisteiden painelu ja kasvo- ja päähieronta.

Timanttihionta- ja ultraäänikasvohoitoja teemme Tampereen keskustassa Kauneushoitola Pumpulissa. Jos sinulla on kysyttävää hoitoihin liittyen, voit joko soittaa tai lähettää viestiä.

Varaa aikasi kasvohoitoon täältä

Tervetuloa 🙂

Terkuin Pumpulin kosmetologit Rita, Matilda ja Ulla