fbpx

Jos olet ylittänyt 40 iän rajapyykin, melko varmasti olet huomannut joitakin ikääntymismuutoksia kaulan ihon alueella. Leuan alle on saattanut muodostua kaksoisleuka, iho on menettänyt kimmoisuuttaan tai kaulalle tulleet pitkittäisjuonteet ovat jääneet pysyviksi seuralaisiksi. Nuoremmillakin voi kaulan alueella olla pussitusta ja ihon löysyyttä geeniperintönä tai painon muutosten jälkeen. Lisääntynyt kännykän käyttö on myös luonut ”tech neck” -ilmiön, jossa etukumara asento luo ajan myötä kaulaan juonteita ja ryppyjä.

Kaulan iho on hyvin ohutta, ja se onkin kasvojen ihoa alttiimpi ikääntymismuutosten, kuten ryppyjen ja juonteiden, ilmenemiselle. Hyvä asia kuitenkin on, että kaulan ihon ikääntymismuutosten ehkäisyyn ja hoitoon on olemassa myös tehokkaita ei-kirurgisia menetelmiä. Tässä postauksessa kerron sinulle viisi tehokasta vinkkiä, joiden avulla voit kiinteyttää ja hoitaa kaulan alueen herkkää ihoa.

1. Kaulan ihon säännöllinen, hellävarainen hoito

Kaulan alue jää monen ihonhoitorutiineissa vähälle huomiolle huolimatta siitä, että kaulan, dekolteen ja käsien iho paljastavat herkästi ikääntymismuutokset. Muista siis puhdistaa kasvosi päivittäin ja kuoria kasvojen ja kaulan ihoa säännöllisesti, jotta voit varmistaa ihonhoitotuotteiden imeytymisen. Lisäksi on hyvä muistaa, että anti-age -ihonhoidossa tulisi huomioida ulkoisen hoidon lisäksi sisäinen ihonhoito, eli monipuolinen ruokavalio ja riittävä vitamiinien saanti. Tärkeimpiä anti-age -ihonhoidon sääntöjä onkin ihonhoidon säännöllisyys ja kokonaisvaltaisuus.

Muista aina kasvojen ihoa hoitaessasi levittää seerumit kasvojen lisäksi kaulalle, dekolteelle ja myös kämmenselkiin. Ole hoitaessasi hellävarainen, ja käytä sellaisia tuotteita, jotka eivät aiheuta liiallista ihoärsytystä. Anti-age -ihonhoidossa tärkeät vitamiinit ovat A, B ja C -vitamiinit eli retinoli, niasiiniamidi sekä askorbiinihappo. Varmista siis, että nämä kolme ihon ikääntymismuutoksia vastaan taistelevaa vitamiinia ovat mukana ihonhoitorutiinissasi.

Lue lisää: Ikääntyvän ihon hoito: TOP4 tärkeimmät anti-age -ihonhoitotuotteet [ja kuinka käytät niitä oikein]

2. Kaulan ihon kosteutus

Kaulan iho tarvitsee erityisen paljon kosteutusta, jotta siihen ei muodostu kuivuudesta johtuvia juonteita ja ryppyjä. Kosteuta ihoa hyaluronihappoa sisältävillä seerumeilla ja kosteuttavia ja hoitavia ainesosia sisältävillä voiteilla aamuin illoin.  Iltaisin kaulan ihoa voi lisäkosteuttaa laittamalla voiteen jälkeen iholle ihoöljyä, joka lukitsee kosteuden tehokkaasti. Aamuisin kaulan iholle kannattaa laittaa lisäksi C-vitamiinia tai muuta antioksidanttia sisältävää seerumia lisäsuojaa antamaan.

Skinbooster-hoidoissa kaulan ihoa voidaan kosteuttaa ns. sisältäpäin, eli ihoon tuodaan kosteuttavia hyaluronihappopistoksia pienin injektioin. Tämä hoito kirkastaa ja kosteuttaa ihoa selvästi ja madaltaa ihossa olevia juonteita. Kaulan iholla yksikin skinbooster -hoito antaa yleensä jo näkyviä tuloksia, mutta sarjahoidolla tulokset entisestään paranevat.

3. Kaulan ihon suojaus aurinkovoiteella ja vaatetuksella

Kaulan ihon veltostuminen tapahtuu yleensä huomaamatta vuosien varrella, ja moni havahtuu ihon kimmoisuuden häviämiseen vasta kun muutokset ovat jo selkeitä. Yksi kaulan ihoa voimakkaimmin vanhentavimmista tekijöistä ovat auringon UV-säteet, ja erityisesti pitkät UVA-säteet. Auringon UVA-säteily pystyy tunkeutumaan ihon syvempiin kerroksiin, jossa se aiheuttaa ihon joustavuudesta vastaavien rakennusproteiinien, elastiinin ja kollageenin, hajoamista ja ennenaikaisia vanhenemismuutoksia.

UVA-säteet pystyvät läpäisemään ikkunalasin, joten tältä pitkäaaltoiselta säteilyltä ei ole turvassa esim. autoa ajaessa tai bussissa istuessa. UVA-säteet kulkevat vaivatta myös pilvien läpi, joten aurinkosuojaus on tarpeen pilvisenäkin päivänä. Tarkista, että käyttämässäsi aurinkovoiteessa on suoja sekä UVA- että UVB -säteitä vastaan jotta saat laajakirjoisen ja kattavan suojan.

Aurinkovoiteen lisäksi kaulan ihon suojaukseen kannattaa käyttää antioksidantteja sisältäviä seerumeita (kuten C-vitamiiniseerumit) ja vaatetusta ympäri vuoden. Laita antioksidanttivoide iholle ensin, ja aurinkovoide aina viimeiseksi.

Lue lisää aurinkosuojatuotteista:

Aurinkosuojatuotteet: mitä sinun tulisi tietää? [UVA/UVB, SPF, PA merkintä, fysikaalinen vs. kemiallinen aurinkosuoja]

Paras fysikaalinen anti-age aurinkovoide kasvoille x4 [suojakerroin SPF50]? Eri ihotyypeille sopivat tuotteet

4. Kaulan ihon kiinteytys mikoneulauksella

Kaulan ihon löysyys johtuu osaltaan heikentyneestä ihon kollageeni- ja elastiinisäikeiden tuotannosta iän myötä. Näiden ihon rakennuspalikoiden tuotantoa voidaan tehokkaasti lisätä aktivoimalla ihoa mikroneulauksen avulla. Tämä hoitomuoto sopii koko kasvojen, dekolteen, kaulan ja esim. kämmenselkien ikääntymismuutosten hoitoon.

Mikroneulausta voidaan tehdä sekä hoitolassa että kotona. Jos kaulan alueella on jo selkeitä ikääntymismuutoksia, voi hoitolassa tehtävästä mikroneulaushoidosta olla sinulle enemmän hyötyä.

Lue lisää mikroneulauksesta:

Mikroneulaus tutkitusti tehokas hoito moneen iho-ongelmaan

Mikroneulaus kotona: yksityiskohtaiset ohjeet ja seerumisuositukset

5. Kaulan ihon kiinteytys mesolangoilla

Kaulan alueen kiinteytykseen ja esim. leukapussin hoitoon tällä hetkellä yksi tehokkaimmista ei-kirurgisista vaihtoehdoista ovat mesolangat.  Jos mesolangat eivät vielä ole sinulle tuttu juttu, kannattaa lukaista aikaisempi postaukseni aiheeseen liittyen:

Mesolangat kasvojen kohotus ilman kirurgiaa

Jos kaulassa on jo selkeitä ikääntymismuutoksia, pussitusta ja rasvaa, kannattaa varautua muutamiin jatkokäynteihin. Ikääntymismuutoksista riippuen tarvitaan yleensä noin 2-4 käyntiä. Kaulan ihon kiinteyttäminen mesolangoilla on ajan myötä tapahtuva prosessi, jossa tulokset paranevat jatkokäyntien myötä. Hoito vaatii siis malttia muutosten näkymiseen.

Lankoja laitetaan kaulan alueelle tiheästi vierekkäin verkkomaiseksi rakenteeksi eri suuntiin ja koko kaulan alueelle. Tarvittava lankamäärä on yleensä 20-40 kpl/kertahoito. Alle 20 langan hoidoilla ei yleensä saada riittävää vastetta hoidolle.

On myös tärkeää, että lankoja ei laiteta ainoastaan ongelma-alueelle eli leuan alle, vaan kudosten kollageenituotantoa ja siten ihon kiinteytystä tuetaan koko kaulan alueelta. Sama asia pätee myös hoidettaessa kasvojen ikääntymismuutoksia eli lankoja kannattaa yleensä laittaa laajemmin kuin vain ongelma-alueelle eli esim. hamsteripussien alueelle. Ikääntyminen aikaansaa koko kasvojen piirteiden laskeutumista ja tukirakenteiden löystymistä, jota mesolangoilla pystytään tehokkaasti ehkäisemään ja hoitamaan.

Oikeilla lankavalinnoilla ja lankamäärillä päästään mesolankahoidoissa hyvään lopputulokseen. Itse käytän hoidoissani ainoastaan kierteisiä (yksöis- tai kaksoiskerre) mesolankoja, jotka kiinteyttävät ihoa tehokkaammin suoriin monolankoihin verrattuna. Kierrelankojen kanssa yhdistetyillä väkäsellisillä kierrelangoilla (cogging screw), jotka sisältävät pienen pieniä väkäsiä koko kierrelangan pituudelta, voidaan kaulan alueen iholle saada lisäkiinteytystä.

Mesolankahoitojen vasta-aiheet ja eri lankamallienhinnaston löydät tämän linkin kautta.

Tiesitkö, että mikroneulaus- ja mesolankahoito tehostavat toistensa kiinteyttävää vaikutusta? Tällöin ihoa aktivoidaan hieman eri tavoin, ja tulokset paranevat entisestään. Heti mesolankahoidon jälkeen iholle ei kuitenkaan tule tehdä mikroneulasta muutamaan kuukauteen. Kannattaa siis ajoittaa mikroneulaus tehtäväksi ennen mesolankahoitoa.

6. Kaulan ihon kiinteytys kasvojoogalla

Olen jo vuosia jumppaillut kasvojeni lihaksia enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Joskus asia vaan unohtuu, mutta sitten taas aktivoidun sen helppouden vuoksi. Kasvojen ja kaulan jumppaliikkeitähän voi tehdä vaikka sohvalla maatessa tai TV:tä katsellessa.

Youtubesta löytyy useita hyviä, ilmaisia opetusvideoita kaulan ihon kiinteytykseen. Tässä kivoja perusliikkeitä (englanniksi), mutta liikkeistä saa jujun vain katsomallakin:

Kaulajumppa 1 & Kaulajumppa 2

Sitten vain kaulaa jumppaamaan. Liikkeitä kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta harjoituksista on hyötyä.

Ja siihen tech neck -ilmiöön: jo käytät paljon puhelinta tai teet tietokoneella töitä sohvalla maaten (tunnustan), niin etukumara-asento voi aiheuttaa ajan kanssa kaulan alueen löysyyttä ja juonteita. Kaulan ihoa kannattaakin tällöin jumpata joogaliikkeillä aina tasaisin väliajoin ja vaihtaa kaulan asentoa suoremmaksi. Läppärille on myös saatavilla erilaisia tukipöytiä, joita voi käyttää esim. sohvalla töitä tehdessä.

Tässä tämänkertaiset vinkit, hyviä ihonhoitohetkiä 🙂