fbpx

* Sisältää affiliatelinkkejä

Ilmojen lämmetessä ja auringon säteilyn lisääntyessä on hyvä muistutella aurinkovoiteiden käytön tärkeydestä. Auringon UV-säteet ovat tutkitusti kaikkein merkittävin ihoa vanhentava sekä ihosyövän synnylle altistava ulkoinen tekijä, joten aurinkosuojan käyttöön ja oikeiden tuotteiden valintaan on hyvä käyttää hieman aikaa. Aurinkovoiteen käytöstä kannattaakin tehdä jokapäiväinen ihonhoitoon liittyvä rutiini, eikä tätä rutiinia kannata unohtaa talvisinkaan.

Olen aikaisemmassa postauksessani kirjoittanut tarkemmin aurinkovoiteiden hyödyistä anti-age -ihonhoidossa, tuotteiden merkinnöistä, kemiallisen ja fysikaalisen aurinkosuojan eroista sekä tutkimuksista liittyen aurinkovoiteiden ainesosiin liitettyihin terveys- ja ympäristövaikutuksiin. Jos et ole vielä lukenut sitä, niin suosittelen lukaisemaan sen ensin tämän linkin kautta.

Tässä postauksessa kerron sinulle vinkit aurinkovoiteen valintaan ja mielestäni parhaat saatavilla olevat fysikaaliset SPF50 aurinkovoiteet (TOP 4 lista). Tiedossa siis jälleen kattava tietopaketti ja monia tehokkaita, iholla hyvin toimivia aurinkovoiteita.

Kemiallinen ja fysikaalinen aurinkosuoja

Kemiallinen ja fysikaalinen aurinkovoide eroavat toisistaan käytettyjen aurinkosuoja-aineiden ja suojauksen toimintamekanismin perusteella. Yleisesti voidaan sanoa, että kemialliset aurinkosuoja-aineet imevät auringon UV-säteitä itseensä sienen tavoin, kun taas fysikaaliset aurinkosuoja-aineet (titaanidioksidi; TiO2 ja sinkkkoksidi; ZnO) heijastavat auringon UV-säteet pois ihon pinnalta peilin tavoin.

Fysikaalisten aurinkovoiteiden UV-filtterit ovat yhdessä käytettynä tehokkaita sekä UVB- että UVA-valolta suojautumiseen. Kemiallisissa aurinkosuojavoiteissa UV-suojaukseen käytetään yleisesti useita eri aallonpituuksilla toimivia filttereitä, jotta saadaan laajakirjoinen UV-suoja.

On tärkeää, että aurinkovoiteesta löytyy suojaus sekä UVA- että UVB-valoa vastaan, koska ne molemmat altistavat ihoa ihosyövän synnylle. UVA-säteet tunkeutuvat syvälle ihokerroksiin, ja ovat syyllisiä mm. kollageenin ja elastiinin hajoamiseen ja ennenaikaisten ikääntymismuutosten syntyyn. Anti-age -aurinkovoiteessa laaja UVA-suojaus onkin ehdottoman tärkeä kriteeri.

Kemialliset aurinkovoiteet ovat suosittuja niiden hyvä ihotuntuman ja huokean hinnan vuoksi, mutta tiettyihin aurinkosuoja-aineisiin on liitetty terveys- ja ympäristöuhkia. Fysikaalisissa aurinkosuojissa ongelmaksi on toisaalta koettu niiden paksu ja rakeinen koostumus ja voiteen jättämät valkoiset rajat ihossa. Viimeksi mainittua ongelmaa on saatu paranneltua lisäämällä tuotteeseen väripigmenttejä. Itse suosin tämän vuoksi nykyään värillisiä aurinkosuojatuotteita, koska haluan saada aurinkovoiteesta myös väriä kasvoille ja dekolteelle.

Vinkit aurinkosuojavoiteen valintaan

Ennen aurinkosuojatuotteen ostoa kannattaa siis sen sisältämiin ainesosiin paneutua hetkeksi, koska aurinkovoiteissa on paljon eroja mm. tehokkuudessa ja toisaalta ongelmallisten ainesosien määrässä. Osa tuotteista ei anna iholle riittävää laajakirjoista suojaa auringon UVA- ja UVB -säteiltä, ja tällaiset tuotteet kannattaakin jättää kaupan hyllylle.

 • Tuotteen tulee sisältää suoja sekä UVA- että UVB -säteiltä (broad spectrum)
 • Kasvoille kannattaa valita joko SPF30 tai SPF50 suojakertoimellinen tuote riittävän suojaustehon takaamiseksi. Varsinkin kesäkuukausille suosittelen suojakerrointa 50
 • Fysikaalinen aurinkosuojavoide: Tarkista tuotteen INCI -listasta (ainesosaluettelo), että se sisältää ainakin sinkkioksidia. Pelkkä titaanidioksidi ei anna iholle riittävän laajakirjoista UV-suojaa. Parhaassa tapauksessa tuote sisältää sekä sinkkioksidia että titaanidioksidia
 • Kemiallinen aurinkosuojavoide: Vältä seuraavia ainesosia aurinkosuojatuotteissa: oksibentsoni (oxybenzone; benzophenone-3; BP3), oktinoksaatti (octinoxate), oktokryleeni (octocrylene)
 • Vältä tuotteita, joissa on käytetty nanoteknologiaa (nano)
 • Valitse mieluummin voidemuotoinen aurinkosuoja suihkutettavan aurinkosuojasprayn sijaan. Aurinkosuojasuihketta ei yleensä tule levitettyä iholle riittävästi, ja (nano)hiukkasten hengittäminen voi olla terveydelle haitallista

Tutkimusten mukaan suurin ”pahis” kemiallisista aurinkosuojafilttereistä on oksibentsoni. Oksibentsoniin on liitetty erilaisia terveys- ja ympäristöuhkia. Kannattaa siis varmistaa, ettei aurinkosuojatuotteessa ole tätä ainesosaa.

Tässä postauksessa käsittelen pääasiassa fysikaalisia mineraaliaurikovoiteita. Näitä kaikkia tuotteita olen itse käyttänyt ja kokenut ne käytössä hyväksi. Käytössäni on myös joitain La Roche Posayn kemiallisia aurinkosuojatuotteita, kuten kosteuttava * La Roche-Posay Anthelios Ultra Hydrating Cream SPF 50+ -aurinkovoide sekä mattapinnan antava ja koostumukseltaan fluidimaisen kevyt *La Roche-Posay Anthelios Ultra-Light Invisible Fluid Sun Cream SPF50+ -aurinkovoide.

Näissä tuotteissa ei ole käytetty ylempänä listassa olevia vältettäviä ainesosia, ja ne toimivat todella hyvin meikin alla. Tuotteet ovat myös hypoallergeenisia eli ne sopivat myös herkälle iholle. La Roche Posayn tuotteissa on patentoituun filtterijärjestelmään perustuva laajakirjoinen suojaus UVA ja UVB -säteiltä, joten niiden UV-suojaustehokkuus on erinomainen.

Missään tässä postauksessa suosittelemani fysikaaliset aurinkosuojatuotteet eivät myöskään sisällä ”vältä näitä” -listan tuotteita. Käyn tarkemmin läpi INCI -listojen tärkeimpiä ainesosia vielä erikseen kunkin tuotteen kohdalla.

Aurinkovoiteen valinta ja SPF -arvot

Normaalille ja sekaiholle on helppoa löytää sopiva fysikaalinen aurinkovoide, koska useimmat tuotteet toimivat näillä ihotyypeillä. Itselläni on kasvoissa normaali, ajoittain pintakuiva iho, ja omat kokemukseni aurinkovoiteista pohjautuvat siten tämän ihotyyppien suojaukseen.

Olen aikaisemmin käyttänyt lähinnä kemiallisia aurinkosuojatuotteita, mutta nyt otettuani kokeiluun värillisiä SPF50 fysikaalisia aurinkosuojavoiteita olenkin tykästynyt niihin. Lisätty väripigmentti tekee sen, ettei iholle jää ikävän näköistä valkoista huntua vaan iho näyttää samalta kuin värivoiteen levityksen jälkeen. Lisäksi useimmilla valmistajilla on eri värivaihtoehtoja ihan vaaleasta tummempaan, jolloin väriä voi muuttaa ihon päivettyessä tummempaan. Plussana myös niiden turvallisuus- ja ympäristönäkökohdat.

Kaikissa suosittelemissani aurinkovoiteissa on aurinkosuojakerroin 50 ja UV-filttereinä sinkkioksidi ja/tai titaanidioksidi. HUOM! Sinkkioksidi suojaa laajasti UVA- ja UVB -säteitä vastaan, kun taas titaanidioksidin suojaus pitkiä (ihoa vanhentavia) UVA -säteitä vastaan on heikko. Tämän vuoksi aurinkosuojavoiteessa tulisi olla joko näitä molempia tai ainakin sinkkioksidia.

Kuten aiemmassa postauksessani kerroin, niin aurinkosuojavoiteen pakkauksesta löytyvän tiedon perusteella ei välttämättä vielä voida tietää sen antaman UVA-suojauksen (A=ageing) tehokkuudesta. SPF-arvo kertoo ainoastaan voiteen tuomasta suojasta UVB-säteitä eli ihon palamista (B=burning) vastaan.

Koska UVA-suojauksen määrä tulee Euroopan direktiivien mukaan olla vähintään 1/3 ilmoitetusta UVB -suojakertoimesta, kasvaa suhteellisen UVA -suoja määrä SPF -arvon noustessa. Tämän vuoksi käytän itse pääosin SPF50 -tuotteita, vaikkakin ero SPF30 suojaustehoon on pieni, noin 1% luokkaa. Suojakertoimella 15 oleva tuote sen sijaan päästää ihoon jo kolme kertaa enemmän UV-säteitä suojakertoimeen 50 verrattuna.

Valitettavasti Euroopassa ei ole yleisesti käytössä PA -merkintöjä, jotka kertovat juurikin anti-age -ihonhoidossa tärkeiden UVA -säteiden suojaustehosta. PA-arvo merkitään + -merkillä, ja mitä enemmän plussia, sitä parempi UVA-suojausteho tuotteessa on (maksimiluokitus ++++). Tässäkin asiassa aasialaiset ovat siis meitä edellä!

Tuotteen ainesosaluettelon eli INCI -listan perusteella voidaan kuitenkin tehdä joitain päätelmiä tuotteen UV-suojaustehokkuudesta. Mitä korkeammalla INCI -listassa ainesosa on, sitä enemmän sitä on suhteessa alempana listassa oleviin ainesosiin.

Paras aurinkovoide normaalille ja sekaiholle

Ensimmäinen suosittelemani aurinkovoide on *Madara Plant Stem Cell Antioxidant SPF50 sävytetty aurinkosuoja. Madara on yksi suosikkini ihonhoitomerkeistä, johon huomaan palaavani aina uudelleen. Käytettyäni jo aiemmin saman merkin suojakertoimen 30 tuotetta otin heti kokeiluun SPF50 tuotteen. Ja sehän nousi heti tämän listan TOP4 kärkeen 🙂

Madaran SPF50 aurinkovoiteen INCI -listalla sinkkioksidi on listauksen toisella sijalla ja titaanidioksidi sijalla 5, joten UV-suojaustehot ovat siltä osin varmasti erinomaiset.

Madaran aurinkovoide on kaikin puolin toimiva, ja sävy on omalle vaalealle iholleni juuri sopiva tuoden iholle jonkin verran väriä. Voide on sen verran peittävää ja melko paksua, että parin kerroksen jälkeen se korvaa meikkivoiteen. Voide sisältää kosteuttavia ainesosia, joten sen kanssa ei välttämättä tarvitse laittaa erillistä kosteusvoidetta kuumina kesäpäivinä. Voide on tarkoitettu kaikille ihotyypeille, mutta parhaiten se mielestäni toimii normaalilla/kuivalla iholla.

Erityisenä plussana Madaran SPF50 -tuotteessa ovat lisätyt antioksidantit C-vitamiini (askorbyylipalmitaatti) ja E-vitamiini. Parasta anti-age -suojaustehoa siis! Kannattaa huomioida, että tuote sisältää hajustetta, joten tuoksuherkimmille se ei sovellu. Omaan nenään tuoksu on miellyttävän sitruksinen.

HUOM! *Madaran SPF30 värillinen aurinkosuojavoide, sisältää sinkkioksidia sijalla 2, mutta se ei sisällä lainkaan titaanidioksidia, joten sen UVB-tehokkuus on korkeamman suojakertoimen vastaavaa tuotetta hieman heikompi. Madaran SPF30 aurinkovoide on kevyempää ja sen väri on tummempi kuin suojakertoimen 50 tuotteessa. Tämäkin tuote on iholla ihanan tuntuinen, ja siten suosittelujen arvoinen. 

Toinen suosittelemani fysikaalinen anti-age -aurinkovoide on *Patyka Face Sun Cream SPF50. Voiteen INCI -lista on mukavaa luettavaa, sillä UV-filtterit ovat listalla korkealla sijalla (ZnO sijalla 3. ja TiO2 sijalla 6), eli tuotteen UVA ja UVB -tehot ovat varmasti kohdillaan. Lisäksi tuote sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa, ihoa rauhoittavia aloe veraa ja bisabololia sekä antioksidantti E-vitamiinia. Aika mahtava yhdistelmä siis!

Tämä aurinkovoide on saanut paljon ihastelevia kommentteja, joten halusin tietenkin kokeilla itse onko tuote kaiken hypetyksen arvoinen. Ja kyllähän se on 🙂 Tuote tuntuu voidemaiselta, kuin kosteusvoiteelta, eikä siinä tunnu UV-patikkeleiden tuomaa karheutta. Patykan aurinkovoiteessa ei siis ole käytetty nanokoisia partikkeleita, vaikka niin voisi voiteen tuntumasta ajatella.

Patykan aurinkovoide näyttää aluksi siltä, kuin iholla olisi valkoinen maski., mutta malta odottaa noin 15min voiteen imeytymistä. Tuote imeytyy ihoon lopulta hyvin, ja lopputulos on luonnollinen. SPF50 tuote on melko kosteuttava, ja itse en tarvitse tämän alle lainkaan kosteusvoidetta. Tämä tuote sopii hyvin myös mikroneulauksen jälkeen suojaamaan ihoa. SPF30 aurinkosuojalla oleva voide sen sijaan on ohuempaa, ja se sopii myös rasvaisemmalle iholle.

Kolmas aurinkovoidesuosikkini on *Alga Maris SPF50 sävytetty aurinkovoide, joka taitaa olla yksi suosituimmista fysikaalisista aurinkovoiteista. Tuotteesta on saatavilla värittömän vaihtoehdon lisäksi kolmea eri sävyvaihtoehtoa (Ivory, Beige ja Golden). Itselläni on tällä hetkellä käytössä vaalein sävy Ivory, joka on kuitenkin sen verran vaalea, että päivettyneelle tai hieman tummemmalle iholle se ei sovi. Aionkin ostaa seuraavaksi hieman tummemman Beige -värisävyn.

Alga Mariksen voiteen INCI -listassa ZnO on sijalla 2 ja TiO2 sijalla 4, eli molemmat ovat hyvin korkealla (tämän listauksen tuotteiden INCI -vertailun ykkössijalla). Tämä puolestaan antaa varmuutta siitä, että tuotteen UVA- ja UVB -suojausteho on korkea.

Tämä tuote on käyttämistäni aurinkovoiteista rakeisimman tuntuinen. Tuote kuitenkin levittyy ja imeytyy iholle mielestäni hyvin, ja se asettuu meikin alle, kunhan antaa voiteen levityksen jälkeen sen asettua iholle noin 15min. Voiteen koostumus on melko paksu, joten jos kaipaat ohuemman tuntuista suojavoidetta, kannattaa kokeilla SPF30 vaihtoehtoa.

Alga Maris aurinkovoide sisältää Alga-Gorria -nimistä, punalevästä johdettua voimakkaan antioksidanttista ainesosaa. Yhdessä toisen antioksidantin, E-vitamiinin kanssa ne tuovat iholle lisäsuojaa auringon UV-säteitä vastaan. Tämä tuote sopii korkeinta anti-age -suojausvaikutusta haluavalle, aurinkoisiin päiviin ja esim. erilaisten hoitotoimenpiteiden jälkeen kasvoille ja dekoltee -alueelle laitettavaksi.

Neljäs mineraaliaurinkosuojavoide jota voin suositella on Twistben valikoimista löytyvä *Dhyvana SPF50 sävytetty auroninkosuojavoide kasvoille. Neutral Beige -tuotteen sävy on omalle vaalealle iholleni aivan täydellinen, ja tuote levittyy iholle todella hyvin. Tuote ei tunnu mitenkään raskaalta, ja se imeytyy ja kuivuu nopeasti. Tähän tuotteeseen ihastuin ensikokemalta 🙂

HUOM! Sävy on vaaleampi kuin Dhyvanan SK30 Golden Beige -aurinkovoiteessa. SPF50 ja SPF30 -tuotteista löytyy vaalean sävyn lisäksi ruskettuneelle ja hieman tummemmalle iholle sopiva Summer Tan -sävy.

Dhyvanan INCI -lista poikkeaa edellisten tuotteiden vastaavasta mm. siinä, että sen UV-filtterit ovat listassa kauempana ja eri järjestyksessä. Tämän vuoksi tuote on myös listallani sijalla 4, vaikka onkin aivan ihana koostumukseltaan. TiO2 löytyy ainesosaluettelosta sijalta 3, ja ZnO sijalta 8, eli tärkeintä suoja-ainetta sinkkioksidia on suhteessa vähemmän kuin Alga Mariksen, Mádaran ja Patykan aurinkovoiteissa.

Dhyvana sopii kevyempää,  mattapintaista lopputulosta toivoville ihon aurinkosuojaukseen. Muista laittaa tuotetta muutama kerros, jotta varmistat ihon hyvän aurinkosuojauksen.

Alga Mariksen, Mádaran, Dhyvanan ja Patykan aurinkosuojavoiteet ovat luonnonkosmetiikan tuotteita eivätkä ne sisällä nanoteknologiaa

Alla olevassa kuvassa olen levittänyt kämmenelle kaikkia neljää tuotetta vertailun vuoksi. Mádaran ja Alga Mariksen sävyt ovat hyvin lähellä tosiaan. Dhyvanan sävy on hieman punertavaan taittava, mutta itselläni tämä sävy sulautuu hyvin oman ihon väriin.

Normaalin ja sekaihon mineraaliaurinkovoiteet:

Paras aurinkovoide kuivalle iholle

Neljästä suosittelemastani aurinkovoiteesta kaikkein kuivaihoisimmalle *Madara plant stem cell age-defying face sunscreen SPF50 sävytetty aurinkovoide on mielestäni paras vaihtoehto. Tuote sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa, ja sen INCI -lista on muutenkin erinomainen ehkäisemään ihon valovaurioita ja muita ikääntymismuutoksia. *Madaran kevyempi SPF30 suojaketoimella oleva sävytetty aurinkovoide on myös hyvä kuivaihoiselle. Se on kevyt mutta silti kosteuttava tuote.

Toinen suositukseni kuivaihoiselle on *Patyka Face Sun Cream SPF50. Voide sisältää ihoa tehokkaasti kosteuttavaa hyaluronihappoa, eli se sopii kuivemmalle iholle todella hyvin. Tuote sisältää myös ihoa rauhoittavaa aloe veraa ja bisabololia. Patykan tuotetiedoissa kerrotaan aurinkovoiteen sopivan kaikille ihotyypeille, mutta rasvaiselle iholle SPF50 voi olla liian kosteuttava. Sen sijaan SPF30 on koostumukseltaan kevyempää, ja sopii paremmin myös rasvaiselle iholle.

Kolmas hyvä tuote (melko) kuivalle iholle on *Dhyvanan SPF50 sävytetty aurinkosuojavoide. Se tuo kuivalle iholle sen kaipaamaa kosteutta aloe veran ja kasviöljyjen ansiosta. Tämä tuote ei kuitenkaan ole niin kosteuttava kuin kaksi edellistä, ja ainakin itselläni vaatii vielä kosteusvoiteen laiton alle tai ihoni alkaa hilseillä. Parhaiten tuote mielestäni toimiikin normaalilla ja sekaiholla.

Kannattaa aina muistaa odottaa vähintään 15min voiteen levityksen jälkeen, ennen kuin lisää meikkivoidetta tai puuteria, jotta tuotteet eivät lähde rullaamaan iholla. Huomioi myös, että jos ihosi on kovin kosteusköyhä, kannattaa iholle aina levittää kosteuttavaa hyaluronihapposeerumia ja/tai kosteusvoidetta ennen aurinkovoiteen levitystä. Erityisesti talvella erillinen ihon kosteutus on tarpeen.

Kuivan ihon mineraaliaurinkovoiteet:

Paras aurinkovoide herkälle iholle ja lapsille

Kaikki neljä aiemmin vinkkaamaani tuotetta sopivat periaatteessa herkemmällekin iholle. Patykan tuotelistauksessa kerrotaan tuotteen sopivan sekä herkkäihoisille että yli 3-vuotiaille lapsille, mutta jos ihosi kuitenkin reagoi helposti tuotteissa oleviin hajusteisiin, voi Patykan aurinkovoide aiheuttaa ihon reagointia. Myös Madaran aurinkovoiteessa on lisättyä hajustetta, joten kaikkein tuoksuherkimmille se ei välttämättä sovi.

Mineraaliaurinkovoiteista herkkähipiäiselle sopii parhaiten hajustamaton *Alga Maris SPF50 sävytetty aurinkosuojavoide. Toinen hyvä tuote herkkäihoiselle on *Dhyvanan SPF50 sävytetyssä aurinkovoiteessa. Siinä on kuitenkin mieto sitruksinen tuoksu, joka on peräisin eteerisistä öljyistä.

Jos ihosi on kovin herkkä eri aineosille tai tuoksuille, turvallisin valinta ovat lapsille tarkoitetut aurinkovoiteet. *Alga Mariksella ja *Dhyvanalla on omat lapsille ja herkkäihoisille tarkoitetut, korkeasuojaimiset SPF50 aurinkovoiteet, joissa ei ole lisättyjä hajusteita.

Herkän ihon mineraaliaurinkovoiteet:

 • Alga Maris SPF30 ja SPF50 sävyttävä aurinkovoide kasvoille (40ml, hinta n. 24€) sekä Alga Maris aurinkovoide lapsille SK50+ (50 ja 100ml, hinta n. 20-30€): tuotetta myyvät *Hyvinvoinnin.fi  ja *Twistbe-verkkokauppa
 • Dhyvanan sävytetty aurinkosuojavoide SPF30 ja SPF50 sekä Dhyvana lasten aurinkosuojavoide SPF50, (50ml, hinta n. 25-30€): tuotteita myy *Twistbe -verkkokauppa

Paras aurinkovoide rasvoittuvalle iholle

Itselläni on normaali/ajoittain kuiva ihotyyppi, joten en osaa sanoa omakohtaisesti tuotteiden toimivuudesta rasvaisella iholla. Mineraaliaurinkovoiteet ovat siinä mielessä haastavia käyttää rasvoittuvalla ihotyypillä, sillä ne voivat tuntua liian paksuilta tai tukkia ihohuokosia. Aurinkovoiteen tulisikin tällöin olla mahdollisimman kevyt ja mattapintainen ollakseen toimiva.

Rasvaiselle iholle sopivat mielestäni parhaiten SPF30 -aurinkosuojalla olevat tuotteet, koska ne ovat kevyempiä kuin SPF50 -tuotteet, eikä niiden UV-suojaustehossa ei ole kuin hienoinen ero suojakertoimeen 50 verrattuna. Muista kuitenkin levittää tuotetta iholle riittävästi, mielellään muutama kerros. Lisäksi voideputkea kannattaa kesällä pitää mukana laukussa, josta sitä voi tarpeen mukaan lisäillä päivän mitttaan.

Twistben blogista löytyy myös tietoa eri ihotyypeille, myös rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle sopivista aurinkosuojatuotteista. Voit lukea postauksen tämän linkin kautta.

Jos ihosi on sekaiho tai rasvoittuva, suosittelen kokeilemaan *Patykan SPF30 -voidetta, joka on koostumukseltaan hyvin kevyttä, lähes fluidimaista. Tuote kuivuu hyvin levityksen jälkeen eikä jätä tahmaista tunnetta.

Toinen kokeiltavan arvoinen tuote on myös SPF30 aurinkosuojalla löytyvä *Dhyvanan SPF30 aurinkovoide. Sen koostumus on kevyt ja jättää mattapintaisen lopputuloksen.

Vinkki: Jos ihosi alkaa kovin helposti kiiltää, kannattaa aurinkovoiteen päälle laittaa vielä aurinkosuojallista irtopuuteria, josta saat hieman lisäsuojaa UV-säteiltä.

Rasvoittuvan ihon mineraaliaurinkovoiteet:

  Aurinkovoiteen puhdistus kasvojen iholta

  Fysikaalisiin aurinkovoiteisiin liittyvä miinuspuoli on niiden puhdistaminen iholta. Fysikaalisen aurinkovoiteen poisto vaatiikin hieman enemmän työtä kemiallisiin aurinkovoiteisiin verrattuna. Varsinkin jos tuotetta on kerrostanut ja lisäillyt iholle päivän mittaan, tuntuu kuin iholla olisi laastikerros kuvaannollisesti sanottuna 🙂 Aurinkovoiteen poistaminen illalla kasvoilta (kaulaa ja dekolteeta unohtamatta) on kuitenkin tärkeää, jotta illalla käyttämäsi hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan ja samalla ehkäiset voidejäämien aiheuttamia iho-ongelmia.

  Tärkein ainesosa tässä prosessissa on öljyputsari, jonka avulla ihosta saadaan irtoamaan öljyliukoiset aurinkovoiteet. Öjypuhdistuksen apuna voi käyttää esim. Konjac -sientä, jonka avulla aurinkovoidetta voi irrotella ihosta hellävaraisesti hieroen. Jos ihoon jää tämän jälkeen vielä öljyinen kalvo, kannattaa aurinkovoiteen jäämät poistaa vielä lopuksi puhdistusmaidon avulla.

  Aurinkovoiteen käyttö -mitä tulisi huomioida?

  Olen vielä lopuksi listannut sinulle muutamia perusasioita, jotka sinun kannattaa huomioida aurinkosuojavoiteen käytössä, jotta voit varmistua saadun suojauksen tehokkuudesta.

  • Laita voidetta riittävästi ja jos olet auringossa niin lisää voidetta 2h välein ja aina kastumisen jälkeen. Riittävä määrä kasvojen ja kaulan alueelle on teelusikallisen verran

  • Anna aurinkovoiteen kuivua ja asettua iholle vähintään 15min ajan, ennekuin menet aurinkoon. Näin estät voidetta ns. palamasta ihoon kiinni

  • Laita aurinkosuojavoidetta kaikkialle. Muista myös korvat ja decolteen ja niskan alue!

  • Vältä suorassa auringonvalossa oleskelua UV-säteiden ollessa voimakkaimmillaan eli noin klo 11-15 välillä

  • Huomioi aurinkosuojavoiteiden säilyvyys: älä säilytä tuotteita auringossa, sillä useat UV-filtterit hajoavat kuumassa lämpötilassa. Avattu tuote tulisi käyttää noin vuoden sisällä

  • Muista, että aurinkovoide ei koskaan anna 100% suojaa UV-säteiltä. Tämän vuoksi on tärkeää suojata ihoa myös vaatetuksella

  Aurinkoisia päiviä toivoen   ҉

  Rita

  Lisälukemista anti-age -ihonhoidosta kiinnostuneille:

  Anti-age -ihonhoidon ABC

  TOP 5 vinkkiä veltostuneen ihon hoitoon

  Stressin aiheuttama ihon ennenaikainen ikääntyminen [+ miten hallita stressiä?]

  Ravinnon ja ihon ikääntymisen välinen yhteys

  C-vitamiini anti age -ihonhoidossa – täydellinen opas [+ C-vitamiiniseerumisuositukset]