fbpx

Täyteainehoidot

HYAcorp täyteaineet

Täyteainehoidoissa käytössäni on laadukas ja turvallinen, saksalaisen bioteknologiayrityksen BioScience GmbH:n kehittämä ja valmistama hyaluronihappopohjainen HYAcorp -täyteainesarja. Sarja on CE -hyväksytty ja ISO -standardoitu.

Hyaluronihappo on kudoksissa, kuten ihon dermiksen soluväliaineessa luonnollisesti esiintyvä aine. HYAcorp täyteaineiden sisältämä hyaluronihappo on valmistettu synteettisesti puhtaasta, ei-eläinperäisestä hyaluronihaposta. HYAcorp face ja HYAcorp lips ovat ristisidottuja (stabiloituja) hyaluronihappovalmisteita, kun taas HYAcorp fine on ei-ristisidottu tuote.

Hyaluronihapon ristidiosten määrä on yhteydessä aineen pysyvyyteen kudoksissa: korkein ristisidosten määrä on HYAcorp face -tuotteessa (3,6%), ja sen pysyvyys kudoksessa onkin pidempi kuin HYAcorp lips:llä, jonka ristisidosaste on 3%. Täyteaineiden avulla voidaan mm. korjata keskisyviä ja syviä juonteita, lisätä huulten kokonaisvolyymiä ja muotoilla leukalinjaa sekä kasvonpiirteitä. Olen käynyt kattavat perus- ja jatkokurssit kasvojen ja huulten injektiohoitoihin, jolloin pystyn valitsemaan juuri sinun kasvoillesi ja huulillesi parhaan menetelmän.

 

Ennen täyteainehoitoa

Ennen täyteainehoitoa sinun tulisi pitää kahden viikon tauko tulehduskipulääkkeiden ja omegatuotteiden käytöstä, koska ne voivat lisätä verenvuototaipumusta ja siten mustelmien syntyä. Jos sinulla on aikaisemmin ollut huuliherpes, voivat injektiot aikaansaada sen aktivoitumisen. Herpeksen ilmaantumisen ehkäisemiseksi sinun kannattaa tällöin käyttää ennen täyteainehoitoa ennaltaehkäisevästi apteekista ilman reseptiä saatavaa estolääkettä. Muistathan, että täyteaineita voi ja joissakin tapauksissa kannattaakin yhdistää muihin hoitoihin, kuten mesolankahoitoihin.

 

Täyteainehoitojen käyttöaiheet

Täyteaineilla voidaan mm. täyteläistää huulia ja korjata kasvojen ikääntymismuutoksia. Kasvojen ikääntymismuutoksista yksi selkeimmin havaittava muutos on piirteiden laskeutuminen, ja sen mukaan tuomat muutokset kuten nasolabiaalijuonteet ja ns. hamsteripussit. Näitä muutoksia voidaan korjata täyteaineilla esim. injektoimalla poskiin pieniä määriä täyteainetta, jolloin posket kohoavat, ja samalla myös nasolabiaalijuonteet madaltuvat. Lisäksi voidaan täyteainetta injektoida suoraan uurrekohtiin, eli juurikin nasolabiaalijuonteeseen tai ns. marionettejuonteisiin nostamaan alaspäin kääntyneitä suupieliä. Täyteaineilla voidaan myös korostaa leukalinjaa.

 

Huulten täyttö

Huulten täytöllä ja muotoilulla voidaan mm. korostaa huulten rajaa ja/tai amorinkaarta, korjata mahdollisia epäsymmetrioita, nostaa alaspäin kääntyneitä suupieliä ja poistaa kasvoilla olevaa surullista tai vihaista yleisilmettä. Huulten täytössä tarkoituksena ei ole saavuttaa suuria, luonnottoman näköisiä huulia, vaan korostaa omia hyviä piirteitä ja tuoda lisävolyymiä sinne, mihin tarvetta on. Koska huulen muotoja on yhtä monta kuin omistajaansakin, ei yksi injektointitekniikka sovi kaikille. Konsultaatiossa käymmekin läpi sitä, mikä menetelmä olisi paras juuri sinun huulillesi.

Huulten kokonaisvolyymiä voidaan kasvattaa vähitellen, esim. 2-3 kertaa puolen vuoden aikana pieniä määriä kerrallaan, jolloin kudosvauroita ei huuleen pääse syntymään. Huulten täyttö sopii kaiken ikäisille, ja eri iässä huulten täytöllä voi olla myös erilaiset tarkoitukset. Huulen ympärillä olevia juonteita poistaa käyttämällä ristiinsitomatonta Luminera Hydryal skinboosteria. Lue täältä lisää huulten täytöstä.

 

Lue lisää biorevitalisaatio- eli skinbooster -hoidosta:

Mesoterapia vs. biorevitalisaatio

 

Tulosten kesto

HYAcorp -täyteaineilla tehtyjen hoitojen tulokset ovat pitkäkestoisia, mutta eivät pysyviä, koska ihoon injektoitu hyaluronihappo hajoaa luonnollisesti kudoksissa elimistön entsyymin, hyaluronidaasin, vaikutuksesta. Tulosten kesto riippuu monesta eri seikasta, kuten iästä, aineenvaihdunnasta, elintavoista, täyteaineen koostumuksesta ja pistostekniikasta. Liikuntaa aktiivisesti harrastavalla täyteaineiden kesto voi olla lyhyempi kuin vähän liikuntaa harrastavalla.

Hyacorp -täyteaineiden tulokset säilyvät ihossa hyvinä noin 3–15 kuukauden ajan. Kasvoihin käytettävä HYAcorp face -täyteaineen hajoaminen kestää 9-15 kuukautta, ja näkyvä tulos kestää 9-12 kuukautta. Huulista täyteaine häviää yleensä nopeammin kuin kasvojen alueelle tehty hoito johtuen mm. hyaluronihappogeelin ominaisuuksista ja verenkierron voimakkuudesta ko. alueella. Käsittely voidaan myös uusia niin monta kertaa kuin on tarvetta.

Huulten muotoilussa tulee muistaa, että hyaluronihappovalmiste pysy ihossa ensimmäisen hoitokerran jälkeen yleensä lyhyemmän aikaa kuin seuraavien hoitokertojen jälkeen. Aluksi huulten täyttöön voikin tulla tiheämmin, esimerkiksi 2-3 kertaa 6 kk aikana, jolloin tulosten kesto pitenee. Lisäksi tulee muistaa, että injektiomäärien tulee olla suhteellisen pieniä, max 1 ml kerrallaan, jolloin muutokset tapahtuvat hiljakseen kudosvaurioita tekemättä. Kun haluttu muoto on saavutettu, tulosta voidaan ylläpitää käymällä uusintakäsittelyssä kerran tai pari kertaa vuodessa.

 

Täyteainehoidon jälkeen

Täyteainehoidon jälkeen voi pistosalueella esiintyä punoitusta, turvotusta ja kutinaa. Turvotuksen määrä voi yllättää etenkin huulten täyteainehoidon jälkeen. Tätä ei pidä kuitenkaan säikähtää, vaan kyseessä on normaali väliaikainen reaktio, joka menee itsessään ohi muutaman päivän kuluessa. Voit ottaa tarvittaessa apteekista ilman reseptiä saatavaa antihistamiinia turvotukseen. Jos reaktiot jatkuvat, tai ne pahenevat, tulee sinun olla yhteydessä hoidon tekijään. Muista, että lopullinen tulos on arvioitavissa vasta noin 2 viikon kuluttua hoidosta. Maltti on valttia tässäkin!

 

Täyteainehoidon jälkeen sinun tulisi muistaa seuraavaa:

 • hoidetun alueen koskettelua tulisi välttää ensimmäisten kuuden tunnin ajan
 • meikata voi seuraavana päivänä normaalisti
 • turvotusta voit vähentää pitämällä hoidetulla alueella kylmäpakkausta useita kertoja/pv n. 10-15 min kerrallaan. Erityisesti huulet turpoavat herkästi, jolloin kylmähoitoa suositellaan heti hoidon jälkeen ja kotona muutaman päivän ajan
 • saunaa ja hikiurheilua sekä suoraa auringonpaistetta tulisi välttää viikon ajan
 • ei tupakointia tai alkoholia muutamaan päivään ennen hoitoa tai hoidon jälkeen
 • huulten täyteainehoidon jälkeen vältä pillillä juomista

 

Täyteainehoidon vasta-aiheet

 • raskaus ja imetys
 • alle 18 vuoden ikä
 • tulehdus tai ihosairaus hoidettavalla alueella
 • verenvuototaipumus / veren hyytymiseen vaikuttava lääkitys (Marevan, Disperin)
 • autoimmuunisairaudet, tartuntataudit tai epätasapainossa oleva perussairaus
 • allergia hyaluronihapolle
 • keloiditaipumus
 • aktiivinen huuliherpes

 

Täyteaineiden turvallisuus

Täyteainehoidot ovat turvallisia toimenpiteitä, kun ne tekee terveydenhuollon ammattilainen joka on täyteaineihoitojen tekemiseen asianmukaisesti koulutettu ja käytetyt tuotteet ovat alkuperäisiä ja lain mukaan valmistettuja. Hoitoja tekevän henkilön ammattioikeudet voi tarkistaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä (JulkiTerhikki). Hoitolassani käytän ainoastaan laillisesti valmistettuja, virallisen maahantuojan kautta hankittuja täyteaineita.

 

Lisätietoa ja ajanvaraus

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen täyteaine- tai muihin hoitoihin, voi lähettää minulle viestin.

 

Lue lisää täyteainehoidoista:

Mitä täyteainehoidoissa tehdään ja kenelle nämä hoidot sopivat?

Täyteaineisiin liittyvät uskomukset vs. todellisuus – injektiohoitajan näkemys

 

Täyteaineiden hinnat